Silly: Ett par importer

Silly season puttrar på – denna dag finns ett par nya importnamn.

Mark Basket, förra säsongen tabellsjua i SBL Dam, har enligt sajten eurobasket.com värvat USA-guarden Brooklyn Pannell (175 cm) som hämtas från Nottingham Wildcats i den brittiska ligan där hon förra säsongen snittade 20 poäng, 5 returer, 3 assists och 3 steals.

I ett nyhetsbrev meddelar Mark Basket:  Mest troligt kommer Jon Jenca, Frank Alm och Fredrik Almqvist att fortsätta att dela på coachsysslan på ideell basis”.

När det gäller spelartruppen och läget inför ligan 22/23 går Mark för att fylla importkvoten:
”Som alla vet är det trångt med SBL Damklubbar runt Kinna då vi har Högsbo Basket och Sjuhärads Basket runt hörnet att jämföras med Stockholm som endast har ett SBL Damlag. Med detta sagt är det tufft att år ut och år in få tag i spelare som håller hög liganivå runt Viskan, som rinner mellan Kinna, Örby och Skene, och därav att vi kommer att gå för fyra importer i år igen. Vi har med all säkerhet bland de minsta budgeterna i ligan i år igen och vi får hoppas att vi lyckas bra med rekryteringarna tillsammans med våra lokala spelare. Det är en ära att få spela i Sveriges mest intressanta basketliga och mycket kul att Södertälje plockar hem systrarna Eldebrink och Lollo Halvarsson samtidigt som coach Sandberg går ut och hintar om att guldet ska hem till Luleå. Vi vet vår plats i näringskedjan och hoppas att kunna störa ett och annat lag även kommande säsongen en bra dag.”

x x x x x

Kalmar Saints, nykomling i SBL Herr, har skrivit ettårskontrakt med serbisk/kroatiske powerforwarden Pavle Kraljic (207 cm), som senaste säsongen spelade dels i Balconesto Venta de Banos, EBA-serien i Spanien och dels i serie C gold i Italien med Orsa Basket Barcellona på Sicilien.
– Pavle är ytterligare en ung (22 år) talangfull spelare in i truppen som vi tror mycket på, kommenterar Kalmars sportchef Jonas Sjöberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.