Ena mästarlaget ut i Europa

Svenska mästarlaget på herrsidan ska ge sig ut i Europa. Norrköping Dolphins har beslutat att kvala till Champions League.

– Vi ser givetvis ödmjukt framåt, men att inte ta chansen till att spela Champions League, med tanke på var herrlaget står, hade varit ett steg åt fel åt. Vi måste fortsätta ta mark och utveckla vår verksamhet, säger klubbdirektör David Bergström till klubbens hemsida.

– För Norrköping Dolphins som klubb är ett Europaspel väldigt stort, häftigt men också viktigt. Det är tufft att spela i Europa, såväl på planen som organisatoriskt, men det är också väldigt givande och utvecklande för alla inblandade. Om vi vill etablera oss i Europa på sikt så måste vi börja någonstans. Vi vill stärka vårt varumärke ännu mer och ge spelare chansen att synas på en ännu större scen. Det är inspirerande och utvecklande för alla oss coacher och spelare och vi har också den senaste tiden fått ett mycket starkt stöd på våra hemmamatcher och det skulle också vara värdefullt att ha med sig ut i Europa, säger head coach Mikko Riipinen.

Senast Dolphins herrar testade Europa-spel var 2019.

Däremot blir det inget Europa-spel för Norrköpings damer – även de svenska mästare.

– Vi har haft en nära dialog med Kevin (Taylor Lundgren, head coach) och vi har kommit fram till att detta är rätt beslut. Kevin själv har utryckt att damlagets resa inte är framme vid Europa ännu, men att målet är att återigen ta oss ut inom de närmsta åren, förklarar David Bergström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.