Bättre svikt i Umeå

Midsommar i Umeå 2022 innebär strålande solsken utomhus och en grund för mera svikt i basketspel inomhus.

På bilden syns läget med nya golvet som under sommaren läggs in i gamla sporthallen på Gammlia, numera även känd som Umeå Energi Arena Vatten. De ”döda punkterna” i gamla golvet ska bli ett minne blott.

– Det kommer att bli jättebra när det är klart, just nu kikar vi på var vi ska hålla hus när träningarna börjar och har börjat planera försäsongen, säger Janne Enjebo.

Nye klubbdirektören i Umeå BSKT börjar inte nya jobbet officiellt förrän 1 augusti – men har förstås redan ”tjuvstartat” lite grand.

Andra sommarnoteringar;

+ Minerva IF har haft avslutning på ”Sommarbasket 2022” för årskus 1-4. Ledarna Torbjörn Björnström, Lucas Enquist, Luca Romano, Moa Dellbro, Sixten Winnig plus ytterligare sju ungdomsledare kunde räkna in 52 spelare som hade skoj med träning, lekar och match.

+ Röbäcks IF med huvudaktiviteter som fotboll och innebandy – kör även basket under ”Röbäck Camp 22”. Måndag efter midsommarhelgen rycker spelare från KFUM Umeås DU19-lag in som ledare för att kids på Röbäck ska få chansen att studsa boll.

+ KFUM Coasters i Holmsund/Obbola bjuder in till ”Summer Camp” den 4-7 juli och ska senare arrangera 3×3 ChallengeHimmelska Fridens Torg i Holmsund sista helgen i augusti.

+ Det drar ihop sig till avgörandet i herrarnas VM-kval. Coach Boris Balibrea och övriga i landslagsledningen förbereder just nu två minst sagt tuffa matcher;
30 juni: VM-kval, Finland-Sverige, 18.30, Helsingfors
3 juli: VM-kval, Sverige-Slovenien, 17.00, Hovet (Stockholm)

En kommentar

  1. Sebastian

    Tänk om de kunde fixa mer än bara golvet i Gammla Sporthallen, även känd som ”Basketkyrka”. Titta bara takplattorna på bilden 🧐. Men jag fick påtalat för mig av en kommunanställd att inte gnälla utan vara glad för att de gör något över huvud taget. Visst kan jag le och se glad ut, solen skiner och det är sommar. Till hösten ska jag fortsätta drömma ”Tänk om…” För hoppet är det sista som överger oss människor som inte spelar hockey eller fotboll. Eller vänta nu, jag rättar mig själv. De stackarna hoppas ju också, de drömmer om att få spela i högsta ligan som basketen. Undrar om de skulle få mer då eller mindre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.