Klart: Coachen kvar på ön

Visby Ladies har under denna silly season valt att inte ha bråttom med att presentera vad som händer. När det gäller spelartruppen är det fortfarande inga namn presenterade – men klubben har nu gått ut med det väntade beskedet att coach Xavi Hernández blir kvar på ön även säsongen 22/23.

– Det kommer att bli spännande, även om många spelare från förra säsongen fått erbjudanden som vi inte kunnat matcha. Det är en delad känsla där vi såklart vill behålla många men å andra sidan är jag glad för arbetet förra säsongen och att det gjort att många kunnat ta nästa kliv i sina karriärer. Det blir en förändringens sommar och en generationsväxling så vi måste arbeta för att göra en kvalitativ och långsiktig sådan, säger Visbys head coach i ett pressmeddelande där han fortsätter;

– En stor utmaning väntar därför oss till 22-23, men vi kommer inte vara helt ensamma i vår situation. I ligan kommer många unga spelare att debutera och både när det kommer till svenska och utländska spelare kommer vi söka de som kommer in med mod och hunger. Det kommer ta längre tid än förra året att nå upp i vår högstanivå, men det kommer vara en av de roligaste upplagorna av Visby Ladies de senaste åren. Vi kommer lite ”återuppfinna” oss själva och satsa på ungdom och talang, vilket det finns gott om på ön så vi måste arbeta långsiktigt och med kontinuitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.