Silly: Skytt till SBL Dam

USA-guarden Julia Strachan, 175 cm, är klar för sitt första basketjobb efter collegespel  University of North Alabama.

Hon ska spela för IK Eos i den svenska ligan – som blir en skytt rikare.  Sista året på college snittade hon 12 poäng per match och sköt  fina 43,8 procent från trepoängsland.

Uppdatering:
Klubben i Lund presenterade på söndagen detta nyförvärv med ett uttalande av coach Irene Otamiri:
– ”Vi är glada att välkomna den svensk-amerikanska guarden, Julia Strachan till Eos och Sverige! Julia har precis avslutat ett starkt sista år på college, där hennes förmåga att stretcha ut motståndarlagets försvar på grund av hennes vassa 3p skytte var avgörande. Hennes engagemang för att skapa möjligheter för sina lagkamrater på plan, samt inspirera inne i omklädningsrummet gör henne till det perfekta tillskottet för denna säsongen. Jag ser fram emot att se henne växa som basketspelare, samt knyta an till sina svenska rötter.”

x x x x x

Eos har även ett annat guardförvärv. Danskan Anna Seilund, 28 år och 175 cm, som tidigare spelat i Eos, återvänder och kommer närmast från en säsong i den spanska andraligan där hon för Alcobendas snittade 8 poäng, 3 returer och 2,5 assists. Trepoängsskyttet låg då på 35,5%.

På Eos facebook skriver coach Irene Otamiri:  ”Jag är glad att kunna säga att vårt samarbete över sundet fortsätter! Eos har en speciell relation med Anna som sträcker sig tillbaka till när hon bara som tonåring anslöt sig till klubben för att spela i damligan. Jag har fortsatt att följa Anna i många år, genom hennes collegekarriär och åren i Spanien, och är glad att äntligen få chansen att arbeta med henne. Hon är en erfaren guard med en aggressiv attack till korgen, och hennes mognad och ledarskap kommer att vara ett stort stöd för laget.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.