Umeå snuvat på landslagsman

Denna dag kom ett tungt besked för Umeå BSKT som tappar 202 centimeter långe U20landslagsmannen Nils Botold.

Andra ligaklubbar var ivrigare på att få Botolds namnteckning och valet föll på BC Luleå.

Nils Botold har, trots sin unga ålder, redan hunnit göra fyra säsonger i SBL Herr med Umeå BSKT.

Den 20-årige forwarden från Västerbotten är nu redo för en ny utmaning efter sommarens EM-spel med landslaget.

– Det känns otroligt kul att få chansen att spela i Luleå och vara en del av den organisationen med allt vad det innebär. Att vara en del av en vinnande kultur, säger BC Luleås nyförvärv Nils Botold till nya klubbens hemsida där han fortsätter;

– Jag lockas av utmaningen. Att få en ny ”challenge” som jag känner mig redo för. En stark dragkraft är Luleå som organisation och allting runtomkring basketen. Att få spela för en stor publik som bryr sig och förväntar sig att man ska vinna varje match.

– Det känns som en jättebra värvning för oss. En ung kille som är proffsig och ambitiös. Han kommer bara bli bättre de kommande åren om han fortsätter på det inslagna spåret. Han är fysisk och en duktig försvarsspelare på drygt två meter som vi ska ge lite tid att komma in i vårt system. Offensivt är han en duktig skytt, duktig returtagare men har också så klart utvecklingspotential, säger BC Luleås head coach Peter Öqvist.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.