Mästar-strul inför Umeå-besök

Fredag afton kommer regerande svenska mästarna Norrköping Dolphins på Umeå-besök för ligaspel. Gästerna kommer mer eller mindre direkt från Europa-spel i Rumänien, sent på torsdagen rapporterades om att Norrköping blivit fast i Bukarest på grund av flygstrul som spökar till det.

Ett flyg som skulle lämnat Bukarest torsdag klockan 17 svensk tid fick ny avgångstid till kl 23 svensk tid.

– Vi har kontakt med Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet, hittills är det sagt att matchen i Umeå blir av om Norrköping kommer i väg från Bukarest sent på torsdagskvällen. Men vi ska få mera besked senare, förklarar Umeå BSKT:s klubbdirektör Janne Enjebo för Bloggen.

Uppdatering: Norrköpings lag kom i väg och landade i natt i Sverige. Under fredagen nytt flyg upp till Umeå.
Matchen i Umeå spelas planenligt fredag kväll. ”Allt klart” hälsar Janne Enjebo.

David Iwung på Norrköpings Tidningar på twitter: ”Meddelande från Robin Svensson 03:11 i natt: ”Landat. Matchen spelas”.

Bloggens kommentar: Mästarlaget har alltså fått en rent usel förberedelse sista dygnet inför Umeå-matchen. Blir intressant att se hur spelarna tacklar uppgiften.

x x x x x

Bortsett från restid/resestrul är skillnaden inte så stor om man ser till senaste matcher där Umeå spelade i tisdags och Norrköping i onsdags.

– Vi har haft en dag mer på oss att förbereda oss, men det är kort om tid för båda sidor så vi ska inte räkna med  mycket nya saker. Det enda man kan förvänta sig i ett sådant här läge är att spelarna kämpar, håller hög intensitet och gör sitt bästa i en tuff match, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

– Norrköping spelar attraktiv och dynamisk basket, men också effektivt och har visat att de kan tävla bra ute i Europa, coach Mikko Riipiinen gör ett väldigt bra jobb. Det är ingen hemlighet att Nick Spires är i väldigt bra form och att James Murray-Boyles är en nyckelspelare som är het, han har mycket poäng i sig och kan skapa mycket för sig själv. Men vi får inte glömma de andra spelarna. Det handlar om ett mästarlag som är riktigt bra och det kommer att bli en riktigt hård match.

–  Vi å vår sida kommer med självförtroende efter de senaste segrarna, men det krävs också ödmjukhet för att göra jobbet noggrant i alla delar och följa gameplan. Klarar vi det kan allt hända, säger Boris Balibrea.

Dolphins coach Mikko Riipinen säger så här om det tajta schemat med Europa-spelet och svenska ligan;
– Viktigt att planera noga och prioritera vad vi vill lägga fokus på. Vi har vetat om schemat länge och har gjort en bra plan. Det är en mycket tuff utmaning för oss med både schemat och hur bra Umeå är. Men vi ska komma ihåg att vi jobbat otroligt hårt och målmedvetet för att få spela i Europa och nu när vi gör det så måste vi se det som ett privilegium och se det positiva i detta även om vi måste ha förståelse för hur tufft det är för spelarna. Vi vill detta och måste visa det på planen.

Notera att…
Norrköping har
inlett svenska ligaspelet med fyra vinster (senast mot BC Luleå) och en förlust (mot Borås).
Umeå har facit fyra vinster/två förluster. Formen är god med två derbytriumfer i två senaste (Luleå och Jämtland).
I Dolphins finns en populär återvändare i Umeås sporthall – Nathan Dawit som tidigare gjort många matcher för BSKT.
I våras möttes lagen i SM-kvartsfinal, då vann Norrköping med 106-56 (hemma), 84-82 (borta) och 85-77 (hemma).

Uppkast i Umeå Energi Arena är satt till klockan 19:04 fredag kväll.
Övriga matcher denna fredag: BC Luleå-Nässjö, Borås-Köping.
Omgången fortsätter på lördag med Fryshuset-Uppsala och Jämtland-Kalmar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.