Silly: Nya jänkare in i två klubbar

I återkomsten till ligan har Uppsala Basket öppnat säsongen med en vinst/sex förluster. Nu förstärker klubben med en ny jänkare i form av komboguarden Anthony Mathis, 26 år och 192 cm, som hämtas från ett par säsonger i NBA G-League där han spelat för Austin Spurs och Texas Legends. Tidigare har han varit en kortare period i Europa och grekiska Charilaos Trikoupis.

I G-Legaue har han spelat 46 matcher, snittat 18 minuter och 8 poäng på ett 36-procentigt skytte från trepoängsland.

– Anthony har ett väldigt fint målsinne och användes främst som ren skytt i G-league. Vi får in en hungrig spelare i bra ålder med mycket basket i sig, killen kommer såklart behöva lite tid att acklimatisera sig både på och utanför planen men han har samtidigt redan en viss erfarenhet av spel i Europa vilket var viktigt för oss i rekryteringsprocessen, säger Panagiotis Nikolaidis, head coach i Uppsala Basket till klubbens hemsida.

Uppsalas första import Jalyn Hinton finns på skadelistan efter fraktur på armbågen, prognosen är att han ska kunna vara tillbaka i december.

Vad beträffar Anthony Mathis och pappersarbetet räknar Uppsala med att han ska kunna göra debut i Svenska cup-kvartsfinalen hemma mot Jämtland lördag den 4 november.

x x x x x

Södertälje BBK har tre vinster/fem förluster i ligaupptakten och dras med personalproblem då Alexander Lindqvists rehab drar ut på tiden, Anton Gaddefors har sjukdomsproblem och Corban Collins har lämnat med höftskada.

Nu har SSBK klart med den första av två nya amerikaner – det handlar om guarden Josh Sharkey som ska ta över Collins roll. Sharkey är en 25-årig spelfördelare på 178 cm.

Förra säsongen spelade Sharkey tio matcher för Polski Cukier Start Lublin och fyra matcher för Legia Warzawa i den polska ligan där han totalt snittade 21 minuter, 10,6 poäng, 4,4 assists, 2,4 returer och 1,2 steals. Innan dess spelade han 20/21 i tyska andraligan med Tigers Tübingen där han på 24 min/match snittade 15 poäng + 5 assists.

– Han är van vid att ha bollen i händerna och kan leda sitt lag offensivt. Han är en spelare som kan göra poäng själv. Men framförallt är han en väldigt bra passare som kan skapa bra lägen för sina lagkamrater, det är sådana egenskaper vi har saknat, säger SBBK-coachen Ludde Degernäs till Länstidningen.

På väg in till Södertälje BBK är även en USA-forward.

x x x x x

BC Luleå är på jakt efter en ersättare till Marcus Evans. Det blir spännande att se vad coach Peter Öqvist hittar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.