Ända in i kaklet

Söndagen bjöd på en spännande match i SBL Dam. Regerande mästarlaget Norrköping kunde inför hemmamatchen endast skrapa ihop sju spelare till laguppställningen – men lyckades ändå pressa nya guldfavoriten Södertälje ända in i kaklet.

Dolphins gick blytungt på förstafemman med Lovisa Hjern, Lexi Held, Matilda Ståhl, Matilda Åhlberg och Rakel Gyberg. Därtill 15 minuter på Sofie Ljungcrantz och 5 minuter på Julia Lenngren. Tack vare grymt trepoängsskytte, där Lexi Held var ”värst” med 6 av 10 fick gästande SBBK problem i Stadium Arena.

SBBK hade 11 ombytta och använde nio spelare. På pluskanten för Södertälje fanns att Frida Eldebrink gjorde sedan lång tid emotsedd comeback i svenska ligan. Det blev en lyckad återkomst med 21 poäng (fem av tio på treorna) plus 5 returer och 5 assists. Därtill hela +15 i plus/minus.

Summa summarum blev det 77 poäng för Norrköping mot 80 för Södertälje.

Matchfakta;
Norrköping-Södertälje 77–80 (24–20, 20–22, 18–23, 15–15).
Dolphins: Alexa Held 29, Lovisa Hjelm 13, Rakel Gyberg 12, Matilda Åhlberg 9, Matilda Ståhl 9, Sofie Ljungcrantz 5.
SBBK: Frida Eldebrink 21, Klara Lundqvist 21, Lollo Halvarsson 19, Elin Eldebrink 11, Ellen Åström 8.
Publik: 403.

x x x x x

Tufft cupmöte blir det på torsdag den 3 november  – Södertälje BBK vs Luleå Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.