Halloween-spöke för Umeå?

Sista tiden innan landslagsuppehållet är sannerligen ingen promenad i parken för Umeå BSKT.

Efter (seger)matcher mot Luleå, Jämtland och Norrköping avslutas ett galet schema på måndagen – fjärde matchen på elva dagar och då på bortaplan mot Uppsala.

”Gaddefors gäng” har i senaste omgångarna kunnat bättra på självförtroendet med klara vinster, +20 på Kalmar och +18 på Fryshuset.

Måndagen är dessutom Halloween – så frågan är om Uppsala-stjärnan Viktor Gaddefors ska spöka till det för Umeå?

– Jag svär på att jag inte har några problem om han gör 20 poäng någonting, det som skrämmer och vad jag vill undvika är allt det andra han gör och det han skapar för sina lagkamrater. Viktor är en suverän passare och en osjälvisk spelare som serverar de andra om man ger sig på att överkompensera hjälpen mot honom. Det gäller även Jordan Shepherd som är deras andra nyckelspelare, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;

– Vi måste vara vaksamma och spela solitt försvar, det gäller inte att låta Uppsala ”ta eld”. Det är en utmaning för oss att någonstans hitta rätta energin efter tre tuffa matcher på kort tid. Det gäller att kämpa hårt och lita på vårt skytte, men vi ska vara redo på allt.

Till Uppsalas hemsida säger centern Henrik Jädersten (208 cm) så här inför mötet med Umeå; ””Med bara 48 timmar mellan matcherna så blir det ju lite annorlunda. Vi har kollat igenom vad Umeå gör bra och hur vi ska hantera det, men mest fokus är på att göra våra grejer så bra som möjligt. Umeå är välcoachade och har bra guards i bröderna Hansson, så det kommer självklart vara viktigt att begränsa dem, men det viktigaste är att vi spelar hårt i 40 minuter och inte slappnar av. Då kommer mycket att gå vår väg.”

Så avrundas ligaspelet innan landslagsuppehållet;
Måndag 31 oktober
Uppsala Basket-Umeå BSKT, Fyrishov A
Nässjö Basket-Södertälje BBK, Sporthallen
Tisdag 1 november
BC Luleå-Borås Basket, Luleå Energi Arena A
Kalmar Saints-Fryshuset Basket, Akea Arena
(samtliga matcher kl 19:04)

Omstarts-omgång kommer sedan 17-18 november, bland annat med Umeå BSKT-Kalmar Saints (fredag 18/11).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.