Umeås hemvändarmatch

Mellandagarna inleds med hemvändarmatch i Umeå. Fri entré gäller i Umeå Energi Arena när Umeå BSKT tar emot regerande mästarlaget Norrköping Dohlpins.

Tabelltvåan Umeå har facit 13 vinster/4 förluster – att jämföras med tabellfemman Norrköpings 9 vinster/5 förluster. Mästargänget har alltså tre matcher färre spelade, detta på grund av höstens schema med en hel bunt Europa-matcher.

Norrköping har haft en del personalproblem på importsidan och meddelande så sent som på annandagen att USA-guarden CJ Burks inte får stanna. Men det beskedet är inget som direkt förändrar Umeå BSKT:s gameplan. Coach Boris Balibrea konstaterar att Dolphins fortfarande står på stadig grund med stark svensk besättning, plus ett par importer.

Enda skillnaden jämfört med lagens möte i höstas är att Norrköping har nye Devonte Green som andra import vid sidan av James Murray-Boyles. Den tongivande blågula sextetten består som tidigare av Hugo Bergström, Tim Schüberg, Nathan Dawit, Nick Spires, Adam Ramstedt och Elias Desport.

– De har alla de där svenska toppspelarna som skulle vara starters i alla ligalag, plus två importer på hög nivå. Det handlar fortfarande om ett väldigt starkt Dolphins. De har en trupp där alla kan skjuta trepoängare och om de lämnas i fred så sätter de skotten, plus att de har storleken för att kunna spela inside och är väldigt starka på offensiva returer. I försvar är de så långa, så stora och så breda, väldigt solitt försvar som är väldigt svårt att ta sig igenom fem mot fem, säger Boris Balibrea, som fortsätter;

– För oss gäller det att vara på vår vakt och inte släppa trepoängslinjen och i anfall måste vi försöka spela snabbt för att kunna göra enkla poäng. Som vanligt är en nyckel att sätta de skottlägen vi får.

När det gäller Umeås trupp finns en nyhet då William Hansson är redo för spel igen efter att de senaste veckorna ha ägnat sig åt rehabträning för knäproblem.

Uppkast är klockan 19:02 tisdag kväll 27 december.

När lagen möttes i slutet av oktober vann Umeå mot Norrköping med siffrorna 77-71, en match som avgjordes alldeles i slutet. Dolphins ledde vid 63-69 då två minuter återstod – sedan lyckades Umeå avsluta med en vinnande ”run” på 14-2.

Precis som Umeå har Norrköping inte tagit jullov – utan tränat på.

– Vi har för första gången på länge fått chansen att vila och återhämta oss. Vi har också hunnit med att fortsätta jobba på vårt egna grundspel och de situationer vi vill bli bättre som lag, säger coach Mikko Riipinen till Dolphins hemsida, där han säger så här om säsongens andra möte med Umeå;

– Jag tycker att både vi och dom är bättre än senast vi spelade mot varandra. Det är svårt att jämföra en match från så länge sedan. Vi vet att det kommer bli riktigt tufft då Umeå är ett bra lag med stort självförtroende som siktar högt.

Övriga tisdagsmatcher: Jämtland-Fryshuset, Södertälje-Borås.
Torsdag: Köping-Kalmar.
Fredag 30/12 avslutas året med: Nässjö-Umeå, Luleå-Södertälje, Norrköping-Uppsala, Borås-Fryshuset.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.