Mot alla odds

Inför fredagens ligaspel rapporteras att det väntas bli fullsatt ”hemvändarmatch” i sporthallen i Nässjö där hemmalaget kunnat förbereda sig på bästa sätt med julpaus från matcher sedan 20 december.

– Vi har fått tillbaka spelare från lite skavankspelare och har kunnat träna bra, säger Nässjöcoachen Jocce Källman som i sin gameplan är ett huvudfokus;
– Vi har lagt upp en plan på att framför allt stoppa Gustav Hansson i pick-och-rull-situationer.

Noterbart kring Nässjös trupp är att klubben avslutat kontraktet med Ralph Bissainthe (personliga skäl) och att det finns något frågetecken kring Willie Atwood som inte spelade sista matchen före jul (stukad fot).

Enda hemmamatchen Nässjö förlorat den här säsongen är just mot Umeå BSKT. 90-99 (efter övertid) tidigt i oktober.

Umeå å sin sida har oddsen emot sig denna gång. Spelade tuff match mot Norrköping så sent som i tisdags, har kort tid till förberedelse och magsjuka i truppen innebar att varken Daniel Hansson eller Alexander Yemane kunde åka med laget söderut.

– Positivt är i alla fall att klubben kunde ordna så vi kunde resa redan under onsdagen och får därmed möjlighet till återhämtning under torsdagen och tidigt på matchdagen ha lite lätt skotträning i matchhallen. Vi går till match utan ursäkter, läget är vad det är, vi får se vad vi kan åstadkomma, säger Umeå-coachen Boris Balibrea, som fortsätter;

– Nässjö har ett mycket starkt lag även om de strugglat en del på bortaplan, men hemma är de väldigt bra. Fysiskt starkt defensivt lag med många offensiva vapen. Det blir både ett taktiskt spel och en hård fysisk kamp.

Fredag 30/12 avslutas året med: Nässjö-Umeå, Luleå-Södertälje, Norrköping-Uppsala, Borås-Fryshuset.

Uppe i Luleå blir det lapp på luckan – fredagens gratismatch mellan BC Luleå och Södertälje BBK rapporteras vara fullsatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.