Ett helt okej resultat

Tyskland vann hemma i Frankfurt, det med sju poängs marginal mot Sverige. Slut: 73-66.

Ett helt okej resultat sett med blågula ögon. Ett helt gäng ungtuppar fick chansen i denna landskamp och det var fullt naturligt att det blev en del lite väl ivriga och överambitiösa spel. Men in i historieböckerna går exempelvis landslagsdebut med fyra poäng för 18-årige Elliot Cadeau, stortalangen som framöver ska  spela collegebasket med toppskolan North Carolina.

Tyskland var förkrossande överlägset i returtagningen, totalt 56-35 och på 21 offensiva petade hemmalaget i 20 poäng – vilket var matchavgörande. Inte så konstigt med tanke på tyskarnas stora längdövertag. Bortsett från tillkortakommandet under korgarna en överraskande bra svensk insats.

VM-kval, herrar, andra omg, grupp J
Tyskland–Sverige  73–66 (21–19, 19–12, 17–14, 16–21).
Sveriges poäng: Nick Spires 13, Denzel Andersson 11, Melwin Pantzar 11, Alex Lindqvist 7, Olle Lundqvist 6, Barra Njie 5, Elliot Cadeau 4, David Höök 3, Zaba Bangala 2, Challe Barton 2, Felix Terins 2.

I den redan avgjorda kvalgruppen (Tyskland, Finland och Slovenien till VM) spelades ytterligare två fredagskamper:
Israel-Finland 95-97
Estland-Slovenien 79-78.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.