Ligan är tillbaka

Efter landslagsuppehållet är herrligan tillbaka. Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea har varit med landslaget och borta från sitt klubblag i tio dagar – nu gäller det att till på fredag vara redo för bortamatch mot serieettan Borås Basket.

Borås-klubben har meddelat att ligalaget coachas numera av Henrik Sonko – men det blir samma ”Henke”-spel och ledarstil eftersom Henrik Svensson bara bytt efternamn i samband med giftermål.

I Borås har denna säsong hoppet väckts om ett nytt SM-guld. Och då efter ett slutspel (när Borås fick titeln som tabelletta 2020 avbröts säsongen pga coronapandemin).

I en ny sammanställning  (tack vare Bo Wagenius och Aygur Basketball Services) över SBL Herrs främsta poängmakare sedan starten 1992 finns en stor Borås-profil i topp. Statistiken gäller 1992/93 – 2021/22 och Mike Palm är etta med sina 6757 poäng (på 454 matcher).

I en intervju i Borås Tidning tippar Mike Palm (ni säsonger i Borås Basket) på guld;;
”Kan vara det bästa laget vi haft i Borås”, ”De ser otroligt starka ut, jag tror att de vinner i år!”

Så här startar slutspurten i grundserien;
Torsdag 2 mars
Norrköping Dolphins-Nässjö Basket, Stadium Arena A
BC Luleå-Uppsala Basket, Luleå Energi Arena A
Fredag 3 mars
Borås Basket-Umeå BSKT, Boråshallen
Fryshuset Basket-Köping Stars, Fryshuset CC
Kalmar Saints-Jämtland Basket, Akea Arena

x x x x x

En truppnotering: Guarden Marcus Larsson har efter en säsong med begränsad speltid lämnat Köping Stars för spel i Superettan med Eskilstuna Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.