Inte övertygande

Damernas SM-semifinalspel har startat. Södertälje BBK vann första ronden hemma mot Norrköping Dolphins – men det var inte övertygande. Inför sista perioden var SBBK i underläge (42-44) och segern bärgades då gästerna tröttnade och fick det jobbigt.

Skyttet i matchen var inte mycket att hurra över. Södertälje fick i 3 av 24 försök från lång distans… och då var det centern Lollo Halvarsson som fick i två av de tre trepoängarna. Dolphins å sin sida sköt 4 av 14 på treorna.

– Vi fick inte riktigt till det i anfallsspelet i dag. Vi kom till ganska bra lägen men hade inte riktigt flytet i dag. Men det är ett bra lag vi möter så det är inte konstigt att det blev jämnt, säger Lollo Halvarsson till Länstidningen i Södertälje.

En seger är en seger och SBBK har nu 1-0 i matcher.  Bäst av fem gäller och rond 2 spelas även den i Täljehallen, på måndag.

SM-slutspel, semifinal 1:5
Södertälje-Norrköping 69-59 (14-17, 19-16, 9-11, 27-15).
SBBK: Klara Lundquist 22, Elin Eldebrink 15, Lollo Halvarsson 14, Frida Eldebrink 7, Alexus Dye 5, Edessa Noyan 4, Tilde Ahlin 2.
Dolphins: Alexa Held 16, Matilda Åhlberg 9, Lovisa Hjern 8, Rakel Gyberg 8, Sofia Pelander 8, Brandi Harvey-Carr 6, Sofie Ljungcrantz 4.
Publik: 437.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.