Silly: Läget i Umeå BSKT

Umeå BSKT har klart med nye headcoachen Christer ”Cribba” Sjögren – som var i Umeå förra veckan och som nu jobbar vidare tillsammans med sportchefen Jesper Gustavsson.

En kort summering av dagsläget är:
+ Klubben har annonserat efter assisterande coach och responsen har hittills varit lite sisådär. Det finns även namn på plats i Umeå med erfarenhet av bland annat att coacha i division 1. BSKT kommer också att ha ett utvecklingslag i norra basketettan även kommande säsong.
”Det har gått lite trögt, det handlar också om att den som ska assistera Cribba även ska få ihop uppdraget med livet vid sidan av basketen”, kommenterar sportchef Jesper Gustavsson.

+ Förra veckan och under helgen har BSKT haft tryout-träningar med besök av:
Guarden Tim Nord, Östersunds-kille som senaste säsongerna spelat med Ockelbo i Superettan.
Centern David Johansson som med framgång spelat i Superettan med Tureberg för Cribba Sjögren. 24-åringen är även kallad till SBL Summer Camp.
Guarden Tom Nilsson från Åkersberga som förra säsongen spelade  med Tureberg i Superettan.
”Unga talangfulla killar som gjort det bra i Superettan, vi har fått känna lite på dem och de har fått chansen att bekanta sig med Umeå i finvädret”, kommenterar BSKT:s sportchef.

+ På sommarträningarna med BSKT finns Umeå-killar från fjolårstruppen, som Melker Lindblom, Manne Lundmark (bådauttagna till SBL Summer Camp”), samt Arvid Strömsten och Isak Andersson.
”Arvid och Isak kliver hela tiden framåt och vi testar även yngre talangfulla killar från stan, exempelvis från Minervas lag. Det blir blandad trupp på träningarna nu under sommaren. Vi har lokala killar som kommer att sajna snart”, deklarerar Jesper Gustavsson.

+ För svenska delen av truppen pågår fortsatt diskussioner med spelare som har utgående kontrakt, exempelvis William Hansson och Alexander Yemane.
”Vi pratar med dem men det är mycket som ska klaffa med jobb/studier, vi får vänta och se”, säger sportchefen.

+ BSKT tappade ”Prio 1-spelaren” Nisse Botold till Köping Stars och det påverkar lagbygget.
”När Nisse stack så blev det andra förutsättningar så vi letar gubbar  som kan ta mer speltid och vi jobbar först med svenskar”, säger Gustavsson.

+ Bland de som inte blir kvar i Umeå finns centern Will Butler, så importkvoten kommer att fyllas av helt nya namn.
”Vi kommer att vänta till in i augusti innan vi sajnar importer, vi vet var vi som klubb står i hierarkin. Både jag och Cribba har bra erfarenhet av sådana värvningar. Det finns massor av individer som kan dribbla, skjuta, springa och hoppa högt, sånt kostar inte så mycket. Det gäller att hitta spelare som kan funka bra tillsammans med andra i lagmixen och som klarar av att befinna sig i miljön i Sverige”, förklarar Umeås sportchef.

+ Ligaspelet säsongen 2024/25 är senarelagt och inleds inte förrän i början av oktober. Silly season har bara börjat och Umeå är i samma sits som flertalet ligaklubbar, egentligen är det bara Köping Stars som rivstartat i maj månad.
”Det är lång tid kvar och vi känner ingen stress”, avslutar Jesper Gustavsson snacket i detta blogginlägg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.