Årets coach finns i Umeå

Umeå BSKT tog minst ett steg framåt och uppåt – då utses Boris Balibrea till ”Årets coach” i SBL Herr säsongen 22/23.

I omröstningen för utmärkelsen Årets coach fick Boris Balibrea 36% av rösterna, följd av Henrik Sonko, Borås Basket med 24%.

Officiell kommentar till utmärkelsen i SBL Awards: Trots sin ringa ålder har Boris Balibrea redan vunnit sin andra Årets coach i SBL Herr, för två olika lag. Hans förmåga att lyfta grupper till att prestera nära eller över sin förmåga är på många sätt unik, och han har med Umeå BSKT visat att tålamod och långsiktighet är en vinnare.

35-årige Balibrea fick utmärkelsen första gången 19/20 då han jobbade i Wetterbygden.

Mer läsning (PLUS): Borde heta ”coachingstaff of the year”

 

En kommentar

  1. Sebastian

    Ett stort grattis till Boris, han är väl värd detta pris. Tråkigt bara att SBL inte ville dela ut priset när Umeå spelade sin sista hemmamatch inför en tusenhövdad publik i klassiska sporthallen. De gjorde en ändring i schemat för utdelningen av årets forward. Det priset skulle delats ut idag (19/4) egentligen men delades ut den 16/4 så Hampton (som även han är en mycket värdig vinnare) kunde hyllas i Tegeltemplet inför sin hemmapublik. Tråkigt att klubbar/personer behandlas olika. Högst anmärkningsvärt och illa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.