En skruvad lördagslista

Bloggen bjuder på en skruvad lördagslista med stort och smått.

1) Arenan för 3×3 i Hörnefors söder om Umeå utvecklas allt mer. På bilden syns en trio ideellt arbetande som i samband med Kristi himmelfärdshelgen hjälptes åt att skruva på den nya stora läktaren.

2) Umeå BSKT fick ihop nytt tvåårskontrakt för centern Will Butler som redan gjort två säsonger i SBL. 22/23 blev det 22 matcher med snittet 11 poäng + 7 returer innan det blev dags att ta hand om knäproblem. Enligt vad Bloggen erfar trivs den 26-årige amerikanen så bra i klubben att han går ned i lön för att spela vidare i Umeå.

3) En spekulation om vilken spelare som Umeå BSKT är närmast att presentera under silly season… då drar Bloggen till med snart 21-årige Nils Botold som en trolig hemvändare efter ett år på bänken med BC Luleå.

4) Europa-chans? Norrköping Dolphins guldcoach Mikko Riipinen kanske gör Boris Balibrea vidare ut i Europa. ”Jag har redan fått erbjudanden från andra klubbar, säger jag högst ödmjukt, men det är mycket som ska stämma överens”, säger Riipinen till Norrköpings Tidningar.

5) WNBA-premiär. Det blev seger för Amanda Zaui och hennes Washington Mystics som gjorde 80-64 mot New York Liberty. För svenska Amanda Zahui blev det en blygsam roll med sex minuter på golvet.

6) Byte av land. Svenska toppforwarden Regan Magarity byter land och klubb. Efter att ha lämnat Basket Landes i Frankrike har hon nu presenterats av topplaget Girona i Spanien.

7) Game 7 väntar. Den tidigare Umeå-artisten DeMarco Dickerson blev matchvinnare genom att komma in från bänken och skjuta 23 poäng på 24 minuter när hans Pardubice kvitterade till 3-3 i matcher via 81-78 mot Decin i semifinalen i Tjeckien.

8) Åttonderankade Miami Heat fortsätter att vinna i NBA-slutspelet. Nu har Heat 2-0 i matcher i östra semifinalen mot andraseedade Boston Celtics. Även i väst är det 2-0 i matcher, men där mer väntat ledning för ettan Denver Nuggets som möter sjunderankade Los Angeles Lakers.

9) Lottvinnare inför NBA-draften blev San Antonio Spurs – som i sitt förstaval kommer att välja 19-årige store fransmannen Victor Wembanyama.

10) Euroleague-final. Avgörs söndag klockan 19 med grekiska Olympiacos vs spanska Real Madrid. Matchen sänds på Viasat Sport. Olympiacos vann de inbördes mötena i grundspelet och får hållas som knapp finalfavorit.

11) Stort uppdrag. Den tidigare svenska stjärnspelaren Elisabeth Egnell är med stor majoritet invald till FIBA Europes styrelse. ”Att Elisabeth valdes in i styrelsen med 42 av 50 röster är mycket viktigt för Svensk Basket. Vi får nu en stark röst i maktens centrum och dessutom en person med erfarenhet från den internationella scenen, säger svenska förbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

12) Festival. 736 lag spelar i Göteborg Basketball Festival. Från Umeå deltar två gäng, det är Minerva IF i klassen Pojkar 17 och KFUM Umeå med tjejer i Flickor 19. KFUM landade på totalt två vinster/tre förluster och det tog stopp mot Gammelstad i B-slutspelets kvartsfinal. Minerva har facit 3/3 och ska på söndagen spela semifinal i B-slutspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.