Flyttade webbsändningar

Svenska Basketligan Herr ska från och med i höst webbsändas på ny plattform, matcherna som tidigare visats via ligans egna sajt kommer att gå på Expressen och ett antal lokaltidningars sajter.

Matcherna kommer att produceras av Rego, som har producerat SBL Herr under flera år.

– SBL Herr har visats på vår egen plattform under många år och har även haft en del nationell exponering med några matcher hos SVT varje säsong. Nu tar vi nästa kliv genom att ha en stor nationell medieaktör som sänder alla matcher, och vi tilltalas verkligen av Bonnier News och deras lokalmediekollegors möjlighet till såväl nationell som lokal exponering, säger Bo Sundberg, ansvarig för medierättigheterna för SBL Herrs räkning.

Hela pressmeddelandet finns här

x x x x x

Noterbart är att det i dagsläget inte tycks finnas något liknande sändningsavtal för SBL Dam.

x x x x x

Bloggens kommentar:  För att se samtliga matcher i SBL Herr blir det till att köpa ett max-abonnemang på Expressen Premium. Där sänds numera även en hel rad matcher från olika serier i bandy, innebandy, fotboll, mm. I dagsläget är priset 179 kr/mån, så det är väl ungefär detsamma för hel säsong som det tidigare var att köpa rubbet på sblplay.

Flera lokaltidningar som ingår i större mediekoncerner kommer att sända ”sina lags” matcher, exempelvis NK/NSD i Luleå och ÖP i Östersund.

VK i Umeå, som står på egna ben, gör enligt uppgift till Bloggen andra satsningar vad gäller livesänd sport.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.