Förbundscoachens nya jobb

Svenska herrlandslagets förbundscoach Joakim Källman lämnade uppdraget i herrligalaget Nässjö Basket – nu är det klart med hans nya jobb.

Källman flyttar till födelsestaden Malmö och till Malbas där han blir ny damlagscoach och sportchef.

– Jag kommer för att jag älskar Malmö och kidsen här. Har alltid gjort det. Tillsammans med coacher, sponsorer och åskådare ska vi bygga Sveriges bästa basketverksamhet här i Malmö. Jag kommer att coacha damlaget och göra mitt bästa för att detta ska vara det bästa stället för alla att utvecklas och bli bättre, säger Källman till klubbens hemsida.

Malbas har för närvarande damlag som senaste säsongen blev tvåa i södra basketettan och herrlaget avancerade upp till Superettan.

– Även om vi resultatmässigt gjorde det riktigt bra så har vi fortfarande stora kliv kvar på den äldre utvecklingsverksamheten. Vi har inlett ett arbete med att skapa en solid grund vi kan stå på som förening och då behöver vi spetskompetens rent sportsligt för att ta rätt beslut och träna på rätt saker, säger klubbchefen Johannes Wohlert som menar att Källman är helt rätt person för att införa det;

– Han kan prata med alla, har ett stort driv, har coachat mot Luka Doncic och internationella superstjärnor men trivs lika bra med den ambitiöse 14-åringen.

Malbas som ska fira 50-årsjubiluem 2025 har över 1 500 medlemmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.