Sillysvep: Pointguard stannar

Säsongen slutade med SM-silver för Borås Basket som nu skrivit förlängt kontrakt med pointguarden Ludvig Johansson.

22/23 spelade ”Ludde” 23 min/match och på det snittade han 8,6 poäng och 4,7 assists. Viktiga trepoängsskyttet höll han på 40,9 procent.

⁃ Det var en stor prioritering för oss att få klart med Ludde, han tog enorma steg under året och har nu blivit en av ligan bästa pointguards. Vi har stort förtroende för Ludde men också stora krav på honom, säger Borås-coachen Henrik Sonko.

x x x x x

Sista rycket för gänget? Efter att i våras ha åkt ur slutspelet redan i kvartsfinal ska Södertälje BBK även 23/24 coachas av Ludwig Degernäs och det kan bli ett revansch-ryck med rutinerade svenska spelarprofiler som Anton Gaddefors (kontrakt), Alexander Lindqvist (kontrakt) och Martin Pahlmblad (vill fortsätta).

Kontrakt med SBBK har även Max Lidman och William Kermoury.

x x x x x

Efter tre raka guld för Norrköping Dolphins herrar har klubben redan fart på försäljningen av säsongsbiljetter inför 23/24. Hur laget kommer att formeras återstår att se – men klart är att drömvärvningen av Jeffery Taylor får vänta. Den svenska stjärnan med NBA-meriter och många år i Real Madrid har inför kommande säsong signat  nytt kontrakt med BC Wolves i Litauen.

x x x x x

Kalmar Saints valde att lämna ligan efter en säsong och intresset är stort för spelare som inte vill gå tillbaka nedåt i seriepyramiden.  Ett exempel är toppguarden Jan Tratnik som tackat för sig i Kalmar och uppges vara hett namn för bland annat Nässjö Basket.

Nässjö är samtidigt inne i slutfasen av rekryteringen av ny coach efter Joakim Källman som just presenterats av Malbas.

Noterbart är att Stefan Timbus kliver av uppdraget som sportchef i Nässjö Basket.

x x x x x

Michael Axelsson-Kaltak lämnar Uppsala Basket efter tre säsonger. Nästa klubbadress blir Alvik Basket i basketettan.

x x x x x

Sjuhärads Basket gjorde förra säsongen sin entré i SBL Dam. Den färska klubben stuvar inför kommande säsong om i organisationen på så vis att tidigare landslagsstjärnan Ashley Key kliver in som sportchef. Laget ska fortsatt coachas av Karin Inger Key.

x x x x x

SBL Dam ska till hösten ha ett samlat uppkast för ligan, det blir i Södertälje helgen 7-8 oktober. Ligaföreningen har efter dialog med Stockholms Basketförbund sett till att samtliga flicklag är matchlediga under SBL-premiärhelgen för att kunna locka nästa generations elitspelare för matcherna och evenemanget runt omkring.

x x x x x

Östersund Basket fortsätter att skriva förlängda kontrakt, coachen Alva Stark kommer att få jobba vidare även med Anna Lundquist.

– Det känns så rätt att förlänga. Alva har en fantastisk förmåga att coacha och stötta en både på och utanför plan. Jag har en väldigt bra känsla för vad klubben kan uträtta nästa säsong, säger Anna i ett uttalande på klubbens sociala kanaler.

Även egna produkten Jonna Nilsson blir kvar i Östersunds ligatrupp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.