Silly: Vidare efter guld i Umeå

Sofie Ljungcrantz spelade i laget Guns n’ Buckets som vann guld när SM 3×3 avgjordes på torget i Umeå. Nu är det klart att forwarden spelar vidare med Norrköping Dolphins i fem mot fem och SBL Dam säsongen 23/24.

– Jag är väldigt glad att Sofie väljer att stanna till nästa säsong. Hon är en kreativ spelare som har möjlighet att göra poäng på många olika sätt, vilket hjälper oss väldigt mycket, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Truppen just nu: Sofie Ljungcrantz, Kajsa Åhlberg, Matilda Åhlberg, Lovisa Hjern, Sofia Pelander och Rakel Gyberg.

Dolphins uppges vara nära ytterligare ett par spelare och Norrköpings Tidningar rapporterar att guldhjälten från 2022, Kate Oliver, kan vara aktuell för comeback under kommande säsong om rehab efter korsbandsskada går enligt plan.

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Jag skulle säga att basketspelare drabbas i ungefär samma omfattning som idrottare i andra lagsporter, exempelvis fotboll och innebandy. De svårare knäskadorna (korsband) drabbar damer oftare än herrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.