Umeå-talang kvar i ligan

Umeåtalangen Tilda Lundgren, energifylld 20-årig forward blir kvar i ligan med förlängt kontrakt med Visby Ladies.

– Jag ser fram emot att träffa alla nya lagkamrater och att det äntligen börjar dra ihop sig till en ny säsong. Med Carro som coach ser jag fram emot att ta nya steg i min utveckling och bli en bättre spelare. Det jag hoppas kunna bidra med till säsongen är fart, energi och kämpaglöd, säger Tilda Lundgren.

Hon anslöt till Ladies i november i fjol och debuterade på hemmaplan mot Uppsala redan samma dag som hon presenterades. Hon värvades från KFUM Umeå i Basketettan, och säsongen innan kom SBL-debuten när hon gjorde tre framträdanden för A3 Basket i semifinalserien mot Luleå.

Nu har Lundgren förlängt med Ladies över 23-24. Något som klubbens nya head coach, Caroline MuzitoBagenda från Umeå!, kommenterar så här;

– Jag har sett Tildas utveckling i Umeå och förra säsongen i SBL med Visby. Att få ha kvar henne i klubben, så vi kan fortsätta bygga vidare från förra säsongen är viktigt för stabiliteten i laget. Hennes utveckling de senaste åren, hennes kämparglöd, energi och instinkt att göra allt som krävs för lagets bästa är några av de egenskaper hon kommer bidra med kommande säsong.

X X X X X

Léa Gnesutta återvänder till AIK Basket efter en säsong i Alvik. Inför kommande säsong i ligan har AIK även förlängt med egna produkten Linn Heldenius.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.