Utmanare på allvar

Norrköping Dolphins luggade Luleå på SM-guldet 2022 och förra säsongen handlade snacket bara om Luleå och Södertälje – med Luleå som vinnare i finalen.

Norrköping blir åter att ta på allvar denna säsong efter ännu en tung värvning. Efter WNBA-meriterade Stella Johnson är det nu  klart att Dolphins får ytterligare en stark spelare på bakplan – i form av 25-åriga Kiara Smith (178 cm) som 2022 draftades av Connecticut Sun.

Efter collegeåren på University of Florida tog det sent under våren 2022 stopp på grund av knäskada (korsband) och amerikanskan ska ta nytt avstamp i Norrköping.

– Vi är mycket glada och exalterade över att Kiara valt att signa med oss.  Hon kommer tillbaka från en skada men har under sin collegekarriär varit en av de bästa guarderna i den tuffa konferensen SEC (The Southeastern Conference). Hon är en lång guard som är otroligt snabb och läser spelet väldigt bra vilket hjälper henne i båda anfall och försvar. Vi tror Kiara passar bra hos oss och vi hoppas kunna hjälpa henne utvecklas på alla fronter, säger Dolphins coach Kevin Taylor Lundgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.