Silly: Kvar i basketstaden

Att komma från Västerås Basket och gå på RIG Luleå verkar funka bra. Som för Matilda Ekh (född 02) som efter spel i ligalaget Luleå Basket via Michigan State kommande säsong spelar för Virginia Tech Hokies i USA.

Forwarden Emma Lundgren (född 03) från Västerås testade efter RIG Luleå att spela på college, men vände efter halvdussinet matcher för UT Tyler tillbaka till Luleå och spelade del av förra säsongen för Luleå Stars i basketettan. Hon sågs då bland annat i Umeå Energi Arena och gjorde 12 poäng när Stars krossade KFUM Umeå med 99-60.

Nu är det klart att Emma Lundgren, som splat i alla ungdomslandslag upp till U20, tar klivet upp till Luleå Baskets ligatrupp 23/24.

– Det känns jättekul att få möjligheten att ta nästa steg och kunna utmanas och utvecklas mer som basketspelare. Jag ser framemot att få göra det med just det här härliga laget och dessutom i den basketstad som Luleå är med stort engagemang kring sporten, säger Emma Lundgren i ett pressmeddelande.

x x x x x

21-åriga Lovisa Ejbyfeldt, 195 cm, kämpar vidare efter upprepade knäskador och siktar ånyo på ligadebut med IK Eos.

– Andra gången gillt! Efter skadan förra året blev det inget spel för min del så nu är jag riktigt taggad på en ny säsong och att äntligen få inviga Eos-linnet. Jag hoppas på en skadefri säsong med mycket returer, säger centertalangen.

x x x x x

Uppsala Basket har förlängt med Ockelbo-fostrade veteranguarden Quy Nguyen.

x x x x x

Uppdatering:

Mark Basket har gjort klart med shooting guarden Estelle Centerstam som förra säsongen fanns i Sjuhärads Basket.

Högsbo Basket förlänger med 18-åriga guarden Aisa Rascic.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.