Umeås etta tillbaka

Efter ett nyttigt litet uppehåll ska Umeå BSKT kunna ställa upp med komplett lag när det på torsdagen vankas bortamatch mot Borås Basket.

Umeås spelfördelare Jordan Peltierposition 1 är tillbaka efter att ha missat de fyra senaste matcherna på grund av en stukad fot. Innan skadan spelade Peltier sju matcher med ett snitt på 29 minuters speltid, pointguarden har då levererat 15 poäng, 7 assists och 4 returer per match.

– Jordan har kunnat göra ett par träningar med laget och är redo, även Alexander Yemane är på gång igen så äntligen är alla med och vi har haft en bra period under matchuppehållet. Det finns lag som bara är glada då de vinner, men läget i vårt gäng är att vi har en miljö där vi glada varenda dag, den känslan är viktig och betyder mycket för lagets utveckling, säger Umeås coach Gabo Loaiza, som fortsätter;

– I vår senaste match klarade vi 25 riktigt bra minuter mot Norrköping och målet är att kunna öka på andelen kvalitativa minuter, 30-35 minuter behövs i alla fall om vi ska tävla om segern. Nyckeln för oss i mötet med Borås blir att hålla ett högt tempo i anfall, spela fysiskt och ha ett mixat försvar mot hemmalagets många talangfulla spelare. När vi tidigt i andra omgången mötte Borås hemma ledde vi i början med saknade kontinuiteten och förlorade stort (71-97).

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.