Lördagsmöten i norr

Under lördagen spelades ett par jämna möten i norr.

I norra damettan åkte KFUM Umeå till bortamatch mot Luleå Basket Ungdom.  Hemmalaget vann med 64-59 efter att Umeå-gänget haft förtvivlat svårt att få i sina skott i Luleå Energi Arena. Facit blev 23 av 77 från golvet.

Ett annat bekymmer för bortalaget blev foulbelastningen som  bland annat innebar att Luleå fick många chanser från välgörenhetslinjen.

Luleå Ungdom – KFUM Umeå 64-59 (17-14, 18-9, 17-16, 12-20).
Luleå: Klara Esperi 14, Klara Almroth 12, Signe Nordvik 10, Ella Hedström 8, Alicia Sundström 8, Frida Söderberg 5, Freya Kircher 4, Jordan Monday Ogbonna 2 och Ninni Aspgren.
Umeå: Andrea Tendahl 10, Jenny Aronsson 9, Agnes Brändström 9, Moa Dellbro 9, Tilda Andersson 8, Milla Lindblom 8, Filippa  Naimj 3 och Emma Gustafsson 3.

I division 2 herrar åkte IKSU till bortamatch mot BK Vråken i Tunahallen, Luleå.

Umeå-laget ledde med 12 pinnar i paus och drygade ut till bortaseger med slutliga resultatet 67-90.

– Jämn första halvlek där Vråken spelade riktigt bra och straffade oss när försvaret slarvade. Skärpning i defensiven och bättre sänk gav oss sedan en stabil ledning att bygga på, säger IKSU-coachen Abdullahi Yasin.

IKSU:s poäng: Calvin Jägare 30, Mohammed Salem 15, Joel Forsmark 15, Viktor Brännström 12, Jacob Agetoft 10, Petter Hersinger 6, Yahye Abdalla 2.