Lämnade Umeå – nu mästare

Förra säsongen snittade Bryan Jefferson 19 poäng och 7 returer när han nådde SM-semifinal med Umeå BSKT. Nu spelar den 28-årige amerikanen i Sydamerika med den argentinska klubben IACC (Instituto Atlético Central Córdoba).

Vid sidan av spelat i ligan i Argentina har det före jul även handlat om cupspel i Sydamerika, FIBA ​​South American League – jämförbart med våra breddgraders FIBA Europe Cup där Norrköping Dolphins nyligen spelade gruppspel.

För IACC  gick det så bra att Bryan Jefferson och hans nya lagkompisar nu kan titulera sig mästare. I finalen som avgjordes i Montevideo, Uruguay, blev det vinst med 82-71 mot Titanes de Barranquilla från Colombia.

När det gäller ligan i Argentina har säsongen 23/24 för Jeffersons lag inletts med sex vinster på nio omgångar.

Bilden: Bryan Jefferson (till vänster) blev vinnare med IACC.
Foto: Fiba.basketball

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.