Cupspurt av förändrat lag

Luleå Basket åkte till Tegeltemplet i Östersund och vann första ronden i cupsemifinalen med fem pinnars marginal efter slutresultatet 60-65.

Fanny Wadling klev fram med 18 poäng och 7 returer i en match där Luleå dominerade returtagningen tack vare Josefin Vesterberg (9) och Allis Nyström (11). Som mest ledde gästerna med 15 poäng innan Östersunds-damerna började sin spurt.

Östersunds lag är förändrat, nu finns importguarderna Natalie Chou och Chanelle Molina i spel, samtidigt som Saga Eklöf kommit tillbaka från skada och i den här cupkampen var även veteranen Malin Aasa med. ÖB hade faktiskt tolv ombytta denna dag (ändå saknades Moa Lundqvist). Poängbäst centern Jessica Kelliher som fick ihop 16 då hon spelade fulla 40 minuter.

Rond två spelas i Luleå Energi Arena den 13 december. Då har Luleå Basket bra chans att säkra en plats i cupfinalen där med största sannolikhet Södertälje BBK väntar.

Svenska Cupens ”Super Saturday”  med finaler för såväl damerna som herrarna är den 20 januari på Hovet i Stockholm. En intressant fråga är den hur Luleås lag ser ut 20 dagar in på nya året. Ett eller två nyförvärv på plats då, eller är fokus helt  inriktat på att ha ett guldkapabelt lag på benen först senare till vårens SM-slutspel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.