Stjärnan valde Polen

Luleå Baskets drömvärvning gick inte i lås. Stjärnan Bria Goss valde ett kontrakt med den polska Euroleague-klubben Lublin – där hon blir lagkompis med svenska Elin Gustavsson.

”Det var meningen att hon skulle uppträda i Israel igen den här säsongen, men på grund av situationen blev det inte så. Hon är en erfaren spelare som vet hur man vinner. Hon har ett mycket bra trepoängsskott och spelar bra en-mot-en. Vi har väldigt bra referenser om henne från hennes tidigare klubbar, både som person och som spelare”, säger  Lublins tränare Krzysztof Szewczyk till klubbens hemsida.

x x x x x

Under lördagen spelades full omgång i SBL Dam och för Luleå Baskets del handlade det om bortaspel mot Mark Basket i Kinnahallen. Inga problem för Luleå med en stekhet Allis Nyström – som bokförde 24 poäng, 11 returer, 5 assists och 4 steals. Hennes skytte snudd på felfritt med 8 av 9 från golvet och 7 av 9 från strafflinjen.

På fråga om Luleås jakt på förstärkning säger coachen Robin Sandberg så här till lokaltidningarna: ”Det är svårt. Man måste ha pengar för att kunna handla och framför allt måste man veta hur mycket pengar man har för att kunna handla. Det är alldeles för tidigt för oss att säga, men förhoppningen är att vi ska hitta något efter jul.”

Mark–Luleå 53–87 (22–25, 12–20, 13–22, 6–20).
Mark: Divora Alem 13, Aaliyah Dunham 11, TildaTengvall 9, Taya Corosdale 8, Mia Heide 7, Jonna Almqvist 5.
Luleå: Allis Nyström 24, Robbi Ryan 23, Fanny Wadling 13, Sofia Hägg 12, Josefin Vesterberg 6, Sandra Hedlund 5, Eira Borgh 4.

x x x x x

Denna dag försvann sista vinstnollan i ligan då nykomlingen AIK Basket lyckades ta första segern, detta med 75-64 hemma mot Visby Ladies. Stor matchvinnare rutinerade Veronika Mirkovic med 23 poäng + 16 returer.

x x x x x

Favoritsegrar radades upp: Södertälje-Eos 114-63, Uppsala-Högsbo 79-59, Sjuhärad-Norrköping 59-82.

x x x x x

Lördagens sena match: Östersund-Alvik.
Hemmalaget tog en storseger med siffrorna 105-68.
Första ligamatchen för Östersunds nyförvärv Natalie Chou – då levererade hon pricksäkert skytte med 9 av 10 från golvet och kunde summera 23 poäng. Jessica Kelliher kom med dubbel-dubbel på hela 28 poäng + 16 returer.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.