Toppcoachen lämnar

Adnan Chuk hade ett par år till på sitt kontrakt med Jämtland Basket – men toppcoachen väljer att lämna redan efter den här säsongen. Det blir dämed stopp efter fyra år i Östersund.

– Jag och familjen känner att vi vill hem till huset utanför Norrköping som vi knappt har hunnit bott i samtidigt som barnen börjar skolan. Det har varit en fantastisk resa här i Jämtland och ambitionen är förstås att vi ska avsluta den på allra bästa sätt, säger Adnan Chuk i ett pressmeddelande där han fortsätter;

– Jag kommer inte att lämna basketsporten men jag har samtidigt inget bestämt inför framtiden så vi får se. Coachning på elitnivå är påfrestande och att ta ett steg tillbaka för att reflektera och hitta ny inspiration kan vara värdefullt för en längre karriär men jag utesluter inte att det blir något nytt uppdrag redan till hösten. Just nu ligger som sagt all fokus på nästa träning och match, resterande delen av grundserien och att vi kommer in i SM-slutspelet så bra som möjligt.

– Vi hade förstås helst sett att Adnan varit kvar över hela den här perioden men samtidigt är tre år, eller egentligen sex år, ganska lång tid, saker händer på vägen och hela livspusslet behöver harmoniera för att det skall fungera. Vi som jobbar lite längre ifrån dem som är närmast basketgolvet som har fullt fokus på de närmaste matcherna, har påbörjat arbetet med spelare och ledare inför nästa säsong och kontinuitet är fortsatt ledordet. Vår målbild är tydlig där vi även fortsättningsvis vill bygga ett slagkraftigt lag som kan vinna titlar – och varför inte redan i vår, säger Jämtland Baskets ordförande Mikael Bernervall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.