Blandade söndags-siffror

Denna basketsöndag gav blandade resultat för Umeås lag. Det handlade om tre olika gäng i Ungdoms-SM och damerna i division 1.

Damerna först: KFUM Umeå fick spela sin norrettanmatch i reservhallen på Teg, döpt till Jubileumshallen. Det blev en spännande övning som landade i att gästande Lidingö tog hem spelet.

Umeå hamnade i underläge med 12 poäng i mitten av sista perioden och den spurt som leddes av Östersunds-tjejen Erika Vikström räckte inte riktigt ända fram.

Erika Vikström, som flyttat till Umeå för att plugga, gjorde debut för KFUM och fick komma in från bänken. Guarden (född 04) med erfarenhet från Östersunds ligatrupp, hann med 13 poäng (allt i slutet av matchen) på sina 13 spelminuter.

Om någon undrar över den ”sena” debuten för Umeå, så beror det på att Erika Vikström tidigare denna säsong spelar ettan-matcher för Östersund och när allt är klart med licensen för nya klubben så finns en regel om två matchers karenstid vid övergång mellan två klubbar i samma serie.

Matchfakta basketettan norra dam:
Umeå-Lidingö 62-65 (22-17, 8-14, 14-18, 18-16).
Umeås poäng: Erika Vikström 13, Moa Dellbro 11, Milla Lindblom 8, Vendela Lundqvist 8, Ida Lundgren 7, Filippa Anna Naimj 5, Jenny Aronsson 4, Lisa Rensmo 4 och Agnes Brändström 2.
Lidingös främsta: Varja Henriksson 27, Amanda Ögren 10.

x x x x x

USM för Herrar U21.
Umeå BSKT hade i omgång två sammandrag i Åkersberga. Fyra matcher under två intensiva dagar och summeringen visar på en vinst/tre förluster: Borås/Marbo-Umeå 77-68, Kungsholmen-Umeå 87-54, Umeå-Hammarby 92-72, Åkersberga-Umeå 88-77.

För BSKT var kärnan i U21-laget fyra killar från ligatruppen; Melker Lindblom, Manne Lundmark, Isak Andersson och Arvid Strömsten. Sett till poängproduktion så var pointguarden Lindblom främst med snitt 18 per match.

x x x x x

USM för Herrar U19.
KFUM Umeå avslutade andra omgångens spel i Farsta genom söndagsvinst med 70-57 mot norrkollegan Sundsvall. Oliver Holmström ledde sitt Umeå med 20 poäng. Bra laginsats då samtliga levererade till poängprotokollet. Summa summarum fick KFUM facit en seger/två förluster.

x x x x x

USM för Herrar U17.
Minerva IF kan summera omgång två i Uppsala med facit en seger/två förluster. Vinsten kom med siffrorna 91-70 på söndagen mot Göteborg. Bra spridning av poängskörden med skytten Mikael Frihaven som topp, han sänkte sex trepoängare och kunde totalt summera 25 poäng.

x x x x x

Inget Umeå-lag finns i SBL Dam – där en söndagsmatch spelades: Mark-Alvik 54-79.

x x x x x

Till sist:
En kort rapport om framfarten för IKSU:s herrlag i division 3 Norrbottensserien.
Umeå-gänget är fortsatt obesegrat efter färska segrar 96-77 och 91-75 mot Skellefteå, som på söndagen följdes upp med hela 113-48 mot Älvsbyn.
Främsta poängplockare söndag: Yahye Abdalla 22, William Singhateh 22, Abdullahi Yasin 19.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.