Alla coacherna förlänger

Borås Basket tog SM-silver i fjol och jagar ny topplacering den här säsongen. Klubben har tänkt fortsätta i samma stil och har redan nu klart med nya kontrakt med alla coacherna. På att-göra-listan finns önskan att vinna ett SM-guld på basketplan (guldet 2020 blev som bekant tilldelat genom förbundsbeslut då hela slutspelet ställdes in på grund av Corona-pandemin).

Head coach Henrik Sonko och assisterande coacherna Henrik Carlsson och Johan Andersson har skrivit på en kontraktsförlängning om två år.

– Vi är och har varit väldigt nöjda med arbetet från alla våra tre coacher, och det känns därför helt rätt att redan nu förlänga deras kontrakt. De är tre personer som jobbar väldigt hårt tillsammans för våra sportsliga framgångar, och vi är glada att de kommer leda detta lag över säsongen 2025/2026, säger Borås Baskets sportchef Jonas Larsson.

Borås är i dagsläget tabelltrea i SBL Herr, på samma poäng som tvåan Luleå.

Årets SM-slutspel inleds med kvartsfinalerna (start 2 april) som spelas i bäst av fem matcher. Semifinaler och finalen spelas i bäst av sju matcher.

x x x x x

I BC Luleå gör Håkan Larsson sin första säsong som head coach och det med endast ettårigt kontrakt.  Klubben är redo att förlänga.

– Om det är möjligt vill jag skriva fast Håkan redan innan den här säsongen är färdigspelad. Jag vet att spelarna gärna tidigt vill veta vem som ska leda laget, säger klubbdirektören Per Sandström till NSD/NK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.