Skottdag med omstart

Efter landslagsfönstret är det på skottdagen dags för omstart i SBL Herr. 

Det blir direkt en riktigt intressant drabbning i Tegeltemplet i Östersund där Jämtland gästas av Södertälje. Intressant inte minst därför att SBBK har aviserat att det blir fullt lag för första gången på en evighet, det vill säga alla utom Alexander Lindqvist som inte spelar den här säsongen.

Tillbaka är spanske pointguarden Jorge Meijas som missat flera matcher och Walter Bueriberi som stod över senast. Anton Gaddefors har gjort två matcher efter sin comeback och nye amerikanen AJ Lawson har gjort tre matcher.

– För första gången på hela säsongen har vi fullt lag, riktigt roligt att de som varit skadade är tillbaka och att de som spelat tidigare har form och humör för att gå in i den viktigaste delen av grundserien. Sju matcher innan slutspelet blir nyckeln för att vi ska sätta våra rotationer och skapa samarbete för att kunna tävla på hög nivå i 40 minuter, säger Södertäljes assisterande coach Gerad Cunilleras till klubbens hemsida.

Matchen är dessutom intressant i perspektivet att Jämtland (just nu ligafyra) och Södertälje (just nu ligasexa på samma poäng och en match mindre spelat jämfört med  femman Nässjö) mycket väl kan komma att ställas mot varandra i en SM-kvartsfinal.

I skottdagens andra match ska Sheriff Drammeh debutera för sin nya klubb Uppsala som gästas av BC Luleå.

Omstarten spelschema:
Torsdag 29 februari
Jämtland Basket-Södertälje BBK
Uppsala Basket-BC Luleå
Fredag 1 mars
Köping Stars-Borås Basket
Nässjö Basket-Norrköping Dolphins
Måndag 4 mars
Nässjö Basket-Borås Basket
Tisdag 5 mars
Södertälje BBK-BC Luleå
Köping Stars-Jämtland Basket
Umeå BSKT-Uppsala Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.