Bortalagen bäst

Två favorittippade bortalag visade sig motsvara förtroendet och var bäst under fredagskvällens ligaspel.

Riktigt rolig att titta på var Nässjö vs Norrköping. Full fart fram och tillbaka innan avgörandet där hemmalaget inte riktigt orkade få tillräckligt bra avslut för att få bollen i korgen. Drygt ettusen åskådare fick acceptera att Norrköping tog hem spelet. Ett Dolphins som snurrade runt på tio gubbar som hade mellan 14-25 minuter.

Nässjös Challe Barton briljerade med 25 poäng + 11 assists. För Dolphins hann Marcus Tyus med 18 poäng på sina 14 minuter.

Nässjö Basket – Norrköping Dolphins  86-95  (19-19, 23-33, 32-27, 12-16).
Nässjö: Challe Barton 25, William Gutenius 18, Dartaye Ruffin 13, Shanquan Hemphill 12, Nyameye Adom 8, Cole Long 8 och Abdou Medejdoub 2.
Dolphins; Markus Tyus 18, Adam Ramstedt 13. Karl Gamble 12, Felix Terins 11, Issac Vann 11, Nathan Dawit 9, Elias Desport 7, Tim Schüberg 6, CJ Penha 4 och Hugo Bergström 4.
Publik: 1037.

x x x x x

Köping Stars spelade jämnt med Borås Basket i halva matchen – sedan kopplade gästerna greppet och säkrade segern i en målsnål sista period. Tionde raka segern för Borås.

Mycket såg ut som vanligt med Ibi Watson och Jarred Godfrey i huvudroller för Borås. Bäst i hemmalaget Christian Keeling och Jayden Martinez.

Köping – Borås 68–79 (16–25, 26–18, 17–24, 9–12).
Köping: Christian Keeling 23, Jayden Martinez 19, Ben Okhotin 11, Jacob Hadi 9, Brett Reed 4, Erik Persson 2.
Borås: Ibi Watson 23, Jarred Godfrey 19, Andreas Person 9, Ryan Logan 9, Fredrik Andersson 5, John Brändmark 5, Simon Gunnarsson 4, Chris McKnight 3, Ludvig Johansson 3.