Söndags-studs med axplock

Bollar har studsat lite överallt denna söndag och Bloggen bjuder på ett axplock.

Umeå-talangen Arvid Strömsten hade en stor dag när Umeå BSKT:s utvecklingslag gästade Hammarby Basket för match i norrettan. Strömsten sköt 6 av 10 från trepoängsland och kunde summera totalt 24 poäng och 9 returer när Umeå vann stort med 105-70 i Farsthallen.
Övriga poäng för Umeå:  Emil Häglund 20, Ludvig Munthe 16, Isak Andersson 12, Sokratis Pavlidis 12, Elias Andersson 10, Helge Wester 6 och Emil Romano 5.

x x x x x

Ett skadedrabbat Köping Stars blev krossat vid i söndagens besök hos Uppsala Basket. Herrligamötet slutade 108-79. Stars saknade både Kevin Peterson och Ben Okhotin och enligt rapporterna verkar det som att ingen av dem spelar i grundseriens avslutande omgångar. Denna dag var Brett Reed dominant i Köping med 29 poäng och 14 returer.
Ett effektivt Uppsala leddes av Sekou Sylla med 24 poäng + 10 returer, samt Lukas Friberg som var nära en trippel-dubbbel med sina 14 poäng, 10 assists och 8 returer.

x x x x x

I svårspelade Kinnahallen vann Mark med uddamålet mot gästande Högsbo.
62-61 slutade rysaren som kunde gått hur som helst. De låga poängen förklaras av att båda sidor hade trubbel med skyttet och särskilt från distans.

Den andra matchen i SBL Dam landade i större marginal för hemmalaget då Uppsala vann med 76-61 mot IK Eos Lund.

Quiz: Hur många trepoängsförsök satte de fyra damligalagen tillsammans denna söndag?
Svar: Uppsala 5 av 26, Eos 4 av 18, Mark 2 av 19 och Högsbo 4 av 33.
Summa summarum 15 av 96 (lika med 15,6 procent).

x x x x x

Soppatorsk hade KFUM Umeås unga damer i USM för DU21. I helgens tredje match i omgångens gruppspel blev det ras och förlusten mot ett skickligt AIK skrevs 31-85. Poängbäst i Umeå Lisa Rensmo med 12.

x x x x x

Seriefinalen i division 2 herrar, Norrbottensserien, blev en triumf för BK Gladan som hemma i Björkskataskolans Sporthall besegrade IKSU Umeå med 94-85. Matchvinnare för hemmalaget den tidigare IKSU-profilen Erik Edin som stoppade i 40 poäng.
Gästerna från Umeå var med till 79 lika djupt i sista perioden, men det rann iväg i slutet. Poängbäst i IKSU var Viktor Brännström med 25 och Calvin Jägare med 20.
Noterbart är att det fanns riktigt rutinerade gubbar i spel, som Tim Kearney i Gladan och Albin Frank i IKSU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.