I Churchills anda

Tre matcher kvar för ligajumbon Umeå BSKT – vars coach Gabo Loaiza i det svåra läget inte lyssnar på några nederlagstips utan jobbar i Churchills anda. 

– We shall never surrender, säger Umeå-coachen inför tisdagens hemmamatch mot tabellfemman Södertälje BBK.

I säsongens tre tidigare möten har SBBK 2-1 på BSKT och den anrika klubben från Södertälje förfogar över massor med rutin och storlek, laget som nu är komplett kommer närmast från en storseger då allting stämde mot Uppsala.

– Visst har Södertälje erfarenheten och skickliga spelare, men vi jobbar med det vi kan påverka och då handlar det mycket om att ha hög energi och att spela som ett lag. Vi kan inte vinna på individuella hjältar. Vi är ligans tredje bästa lag sett till assists och det visar på att det gäller att dela bollen och spela tillsammans.

– När det gäller gameplan så måste vi uppenbart boxa ut och ta returer under egen korg, få stopp i försvar och springa golvet i anfall. En sådan här gång kommer vi att förenkla det mesta. Vi befinner oss i final-läge och går all-in för att visa hur mycket basket vi har i oss, säger Gabo Loaiza.

Bilden: Umeås coach Gabo Loaiza.
Foto: Peter Hegethorn.

Umeå BSKT tillsammans med sponsorer bjuder all publik på fri entré. I arrangemanget ingår bland annat tillfälle för autografjägare, godisregn och chans för knattelag att komma nära spelarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.