Klart: Ny generalsekreterare

Svenska Basketbollförbundet har gjort sitt val – ny generalsekreterare blir Anja Frey.

– De senaste åren har Svensk Basket på många sätt varit framgångsrik. Våra landslag tar stora kliv framåt, våra ligor blir mer attraktiva, medlemsantalen ökar och vi ser att basket är en rörelse som skapar engagemang i hela samhället. Framgångar som skapar både nya möjligheter och utmaningar. Med Anjas profil kompletterar vi nu kompetens och erfarenheter vi redan byggt upp och känner oss redo att gå in i nästa fas av vårt strategiska arbete för att stärka alla delar av vår verksamhet, säger  Susanne Jidesten, förbundsordförande i Svenska Basketbollförbundet.

Anja Frey är utbildad socionom, har arbetat som verksamhetsutvecklare i elitsatsningen 08 Stockholm Human Rights, varit chef för Fryshuset Stockholm i drygt tio år och sedan ett år tillbaka driver hon företaget Get Your Act AB med fokus på organisation- och ledarskapsfrågor. Parallellt coachar hon Alvik Basket, där hon också sitter som styrelseledamot samt spelar på motionsnivå.

– Jag är superpeppad på att ta mig an jobbet att leda Svensk Basket framåt. Basketen är en sport i tillväxt och har en enorm potential i Sverige. Jag längtar efter att tillsammans med basketsverige lyfta och utveckla Svensk Basket ytterligare, säger Anja Frey, som tillträder rollen som generalsekreterare den 13 maj. Fram till dess är sportchef Lars Johansson tillförordnad GS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.