Breaking news: Lämnar Umeå, ny klubb klar

Bloggen kan denna dag komma med breaking news.

Gabo Loaiza hade option på ett andra år som head coach för ligalaget – men väljer att lämna Umeå BSKT.

Uppdatering: Han blev sent på fredagen presenterad som ny coach för ligakonkurrenten Köping Stars.

– Jag har haft möten med ledningen, men våra stigar går inte riktigt åt samma håll så jag har beslutat att inte förlänga med Umeå BSKT, säger Gabo Loaiza till Bloggen.

– Klubbens situation är bättre nu och jag hoppas verkligen att det ska blir bra utveckling för BSKT och för ungdomarna i Umeå. Alla människor i Umeå har varit fantastiska och jag har mött min familj här, så det var ett väldigt svårt beslut att gå vidare, säger Gabo Loaiza, som fortsätter;

– Det kan också i det här läget vara bra för Umeå BSKT:s nye sportchef Jesper Gustavsson att kunna bygga fritt och nytt från noll vad gäller coachfrågan och allt annat.

– Gabo är en hängiven, ung tränare som betytt mycket för klubben och basketen i staden senaste åren. Vi tackar honom för sin tid här och önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Jesper Gustavsson.

Noterbart är att även assisterande coachen Daniel Diaz har valt att lämna Umeå BSKT.

Enligt vad Bloggen erfar har Loaizas jobb med små resurser i Umeå väckt uppmärksamhet och erbjudanden saknas inte för hans fortsatta coachkarriär. Besked kan komma inom kort.

Bilden: Head coach Gabo Loaiza lämnar Umeå BSKT, sak samma gäller för assisterande tränaren Daniel Diaz, till höger i bild.
Foto: Peter Hegethorn.

Uppdatering: Sent på fredagseftermiddagen presenterade Köping Stars sin nya coach – efterträdare till Torbjörn Gehrke (som lämnar Köping efter tre år) blir  Gabo Loaiza.

Stefan Ståhlmalm i Köping Stars, är glad över att kunna knyta Gabo Loaiza på ett kontrakt på 1+2 år till föreningen:
– Han sprider verkligen energiska vibbar som svarar upp mot vår vision att ”sikta högre”. Med den gedigna bakgrunden att träna basketungdomar vill och kan Gabo utveckla talanger – något som verkligen passar in för våra unga spelare som fått smaka på SBL-spel under säsongen. Han har förmågan och erfarenheten att få spelare att höja sig på planen, säger Ståhlmalm till klubbens hemsida.

– Valet av Gabo passar väl in med våra mål och visioner. Vi får energisk ung man, som vill jobba hårt och som tänker på såväl laget som klubben, säger Köpings ordförande Peter Seger.

Om nya jobbet säger Gabo Loaiza till Bloggen:
– Köping erbjuder en bra situation, klubben har visat sin plan, sin budget, det finns stor potential och en fin möjlighet att utveckla och bygga något bra.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.