Matchboll i semi

Då har Luleå Basket skaffat sig matchboll i  semifinalserien mot Norrköping Dolphins.

Måndagskvällens 80-73 inför 1 903 åskådare hemma i LEA innebär 2-1 i matcher, så detta kan avgöras i samma arena på onsdag kväll. Hemmaplan för ett Luleå som har som tradition att vinna slutspelsmatcher – inget avundsvärt läge för Norrköping. Men bollen är visst rund …

Drabbningarna i den här intensiva serien är inte direkt vackra och uppenbarligen svårdömda.

Det är mycket turnovers och andra spelarmisstag, flest på Norrköpings sida. Ändå hade gästerna chansen djupt in i den här matchen, men trepoängsskyttet med ynka 6 av 30 duger förstås inte. Dolphins måste upp i nivå för att säsongen inte ska vara över på onsdag. Man kan också fundera över en del försvarstaktik – som när Kate Oliver på avstånd står och vill att Josefin Vesterberg ska få skjuta massor av vidöppna treor. Luleå-centern satte förstås inte allt, men fem stycken träff blev det. Oliver själv hade en nattsvart måndag i sin egen offensiv med 0 av 8 från trepoängsland och 3 av 7 närmare korgen.

Luleå roterar på i princip sju spelare mot Dolphins åtta. Coach Robin Sandberg får ut mesta möjliga och nog ser energin och orken ut att räcka ett tag till. Offensiva stjärnan Robbi Ryan uppvaktades rejält men när det inte blev poäng på skottförsök tog hon tillvara vandringarna till strafflinjen där hon satte 8 av 8. Luleå triumferade på många poäng utifrån gästernas turnovers och på distansskyttet som gav 15 av 39.

Domarinsatsen följer den stökiga matchbilden i högt tempo, det blir många foulavblåsningar (22 på Luleå/23 på Norrköping) där det är lite väl slumpmässigt utfall som förtar upplevelsen som tittare. Spelarna har också del i detta då det är mycket händer i ansikten och lite överallt. Bloggen kan inte låta bli att tänka på nyligen avgjort slutspel för damerna i NCAA borta i USA. Fysiskt tufft spel med kroppskontakt men ”renare” och starka domare som genomgående höll fast nivå.

SM-semifinal 3:5
Luleå Basket–Norrköping 80–73
(18–15, 23–18, 21–21, 18–19).
Poäng, Luleå: Josefin Vesterberg 20, Sabrina Haines ,17, Robbi Ryan 16,  Fanny Wadling 15, Tiffany Barbosa 6, Sofia Hägg 3, Eira Borgh 3.
Norrköping: Stella Johnson 27, Lovisa Hjern 13, Sofia Pelander 9, Kahlaijah Dean 7, Sofie Ljungcrantz 6, Kate Oliver 6, Kajsa Åhlberg 3, Matilda Åhlberg 2.
Publik: 1 903.
Luleå leder med 2-1 i matcher

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.