Silly: Siktar mot Europa

Umeå BSKT ser ut att få ett till stora delar helt nytt lag kommande säsong. 23/24 var skytten David Czerapowicz klubbens bäste målgörare med ett snitt på 15 poäng per match – han siktar nu mot Europa.

Efter åren på Davidson college i USA hann David Czerapowicz med en vända hos Arka Gdynia i den polska ligan innan han vände hem till SBL där han gjort två säsonger i Umeå.

Senaste säsongen blev det 29 matcher som startspelare i en stor roll med 35 min/match. Utöver 15 poäng, varav många från lång distans, snittade han 4 returer, 2 assists och 1 steal.

Efter den starka säsongen siktar 25-åringen från Göteborg på att ta sig utanför Sveriges gränser igen.
– Yes, tanken är att försöka åka utomlands, men vi får se hur det blir. De flesta ligorna spelar ju fortfarande slutspel så måste vänta och se om jag får några erbjudanden när marknaden öppnar upp mer i Europa, säger David Czerapowicz till Bloggen.

x x x x x

En annan målskytt är Niklas Larsson, förra säsongen 14,4 poäng per match – han blir kvar i SBL och Uppsala Basket även kommande säsong.

Uppsala är en av de klubbar som framöver ska observeras extra noga av Elitlicensnämnden – men ekonomin gällande Niklas Larssons kontrakt är i hamn då han för andra året fortsätter på ”Niklas Zennströms basketstipendium”, vilket möjliggör studier på Uppsala universitet med elitbasket i Uppsala.

– Det ska bli otroligt roligt med ytterligare en säsong i Uppsala Basket. Jag trivs väldigt bra här och det är toppen att jag nu kan slutföra min masterexamen samtidigt som jag spelar basket, säger Niklas Larsson till klubbens hemsida.

x x x x x

Enligt Bloggens uppgifter ser Köping Stars ut att kunna landa även Hugo Bergström – som väntas lämna mästarlaget Norrköping Dolphins för en stor roll som pointguard för Stars nye coach Gabo Loaiza.

Sannolikt presenteras Hugo Bergström någon av de närmaste dagarna.

x x x x x

Södertälje BBK:s ekonomiska kris kommer att avspegla sig rejält när det gäller elitlagens trupper.

– Vi kommer att dra ner budgetarna med hälften. När jag fick de här indikationerna under våren så har jag börjat jobba med en längre process över tre års tid där vi kommer att bygga om både herr och damlaget, säger sportchefen Ludde Degernäs till Länstidningen i Södertälje.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.