Silly: Ny förlängning i norr

Från Västerås till RIG Luleå och olika ungdomslansdag (U16-U20) vidare till Luleå Baskets ligalag. 21-åriga forwarden Emma Lundgren är klar för en fortsättning i SBL Dam.

23/24 snittade hon 3,4 poäng och 1,8 returer i ligan och spelet med Luleå Stars i Basketettan gav snittet  17,1 poäng och 9,3 returer.

– Emma är en energispelare som ger allt på planen och har en mångsidighet i sitt spel. I fjol hade hon en dubbellicens med Luleå Stars men i år är det endast Luleå Basket som gäller. Det blir spännande att se henne ta steget fullt ut i SBL Dam kommande säsong, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

x x x x x

Södertälje BBK ska föryngra och öppnar silly season med att presentera U16-landslagets Lukas Novakovic från Fryshuset Basket. Han blev MVP när ”Frysen” i år vann USM-guld i klassen HU16.

– Jag har följt Lukas under ett antal år nu. I honom ser jag en ung driven kille som älskar sin basket och som har de rätta förutsättningarna för att fortsätta utvecklas. Välkommen Lukas till SBBK och vårt NIU-program, det ska bli kul att få vara med på din fortsatta resa!”, säger SBBK:s sportchef Ludde Degernäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.