Blå Café ”Mat som medicin” 5 maj

Blå bandet, Umeå Blåbandsförening, Mat som medicin, Yngve Jonsson, Blå Café, Skolgatan 40

"Mat som medicin" med Yngve Jonsson, Blå Café, 5 maj Blåbandslokalen i Umeå

 

4 måsten om du vill må bra:
* Goda vänner
* God sömn
* Friska tänder
* Ingen stress
… och vad du väljer att stoppa i magen. Låter enkelt eller hur. Hjälp på traven fick vi på Blå Café den 5 maj på Blåbandslokalen i Umeå, av Yngve Jonsson, Vindeln. Vi fick så många tips och förslag på hur vi skulle undvika allt onyttigt och onödigt så 1 timme blev 2,5 timme – och ändå kände vi oss inte färdiga. Det blir en uppföljning av något slag, studiecirkel eller nytt cafébesök.Läs hela referatet om vad vi fick lära oss (pdf-fil)
Etiketter: , , ,

13 kommentarer

  1. Kicki

    Intressant! Tack för det långa referatet så vi som inte kunde komma får del av det som lärdes ut 🙂

  2. Christoffer

    Hej Berit!
    Vilket intressant inlägg du har skrivit! Har bara en fråga, du har skrivit på så många ställen att ”detta” är bra men om krossade tomater berättade du bara att dem är rik på lycopen men frågan är, är krossade tomater bra för kroppen?

  3. Berit Berggren

    Svar till Christoffer (2012-05-08 17:07)
    Färska grönsaker finns i affärerna året runt. Dessa transporteras runt hela jordklotet. Därför var det ofta bättre att köpa frysta grönsaker när det inte går att få närodlat. Tomater på burk fanns det lycopen i men inte i färska. Så det är inte alltid det bästa att äta färska grönsaker. Färska närodlade frukt och grönt är alltid bäst. ”Ät det som växer utanför din dörr”.

  4. Sven.

    Den nyttigaste grönsak jag vet om är brännässla den innehåller nästan all spårämnen vi behöver, sen finns det aloe den går att använda till mycket från brännskador till infektioner. Kelp innehåller alginat som samlar och för ut tungmetaller ur kroppen.

  5. Berit Berggren

    Svar till Sven. (2012-05-09 00:56)
    Helt rätt Sven, vi pratade även om brännässla som ju är aktuellt just nu, mycket näringsrik. Aloe är intressant, en planta i fönstret är inte dumt. Stevia och Aronia är också intressanta växter. Men som sagt vi återkommer nog flera gånger med ”nyttiga” inlägg

  6. Ingrid Sandström

    Tack för ett förnämligt reportage från ”Mat som Medicin”.Har en fråga;Hur blev 1+1=5 När det gäller intag av morötter,avocado och någonting mer!Tacksam för svar.

  7. Kjell Smedjegård

    Detta skulle flera ha hört !!!!. Yngve Jonsson kunde trollbida oss i över tre timmar och frågorna haglade över¨honom. I egenskap av expert så kom svaren ögonblickligen på våra frågor. Folkhälsan skulle bli betydligt bättre om han kunde få ett större forum. Han behövs verkligen.

  8. Sven.

    Alla son handlar om hälsa + ekonomi ”Det Kontrollerade Våldet”. Men Stenarv är även den läsvärd, den ger en troligare förklaring på forntidens teknik. Sök på ”pyramiden i bosnien”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.