Blir blankröstare

Vi funderade på var sitt håll idag och när vi möttes på kvällen var vi båda säkra på att rösta blankt i kommunval och landstingsval nästa år. För ger politikerna blanka F%&#”N i vad vi tycker så ger jag för sjutton inte er min röst heller vare sig ni är röd, gul eller blå eller greddelin.

 

Jag gillar att rösta, jag gillar att visa att demokrati fungerar. Jag var orolig att en folkomröstning kunde ge mer politikerförakt eftersom den bara är rådgivande och så blir nog fallet. Skriver det här i min blogg så jag minns det nästa år, rösta blankt. Det ska till ett smärre under om jag tar upp en partisedel i kommunval och landstingsval alltså.

 

Jahapp. Tur att sambon är lite sjukvårdsutbildad, jag får väl ta och utbilda mig med då åt det hållet och ha en hjärtstartare bredvid brandsläckaren ifall vi envisas att bo här.

 

Har nog inte varit såhär uppgiven sedan jag var i Göteborg och upplevde de sk kravallerna under EU-toppmötet. Ännu en liten tappad tro på samhället, demokratin och så vidare. Kanske till och med ska sluta rösta helt och hållet, hoppas på att året som kommer ger mig hopp och anledning att ta tillbaka intresset att värna vår demokratis legitimitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.