Unga ambassadörer

Från mobilen

Lisa och Hanna Lagerlöf på bilden inledde nyss årets ambassadörsträff i Bjurholm.

Människor från olika delar av landet med  anknytning till Bjurholm har anmält sig som ambassadörer för kommunen. Man får information om det som händer och förväntas sprida den på olika sätt. En gång per år blir man inbjuden till en träff på hembygdsområdet med info, underhållning – och inte minst – paltmiddag! Jag hälsade just på en stockholmare som tidigare bara varit på ambassadörsträff på Grand Hotell i hufvudstaden. På en annan rygg framför mig står det Lidingö Ryttarförening.

Vi ambassadörer har idag en hyfsat hög medelålder. Det jag skulle önska är att varenda ung människa som lämnar kommunen för studier eller arbete blir ambassadörer. T.ex. en del av årets brysselresande nior. (Hanna på bilden t.ex.) Ska en sådan inbjudan fungera kan det kräva att vi kompletterar lite i profil och utformning av ambassadörsuppdraget och träffarna. Men det borde väl gå, eller vad säger ni nere på kommunhuset? Och vad tror ni unga?

Jan Nilsson

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.