Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Övertid..

istället för att anställa. Så jobbar de vinstdrivande företagen mer och mer. Arbetsgivarna (arbetsköparna) utnyttjar de anställda att jobba mer övertid istället för att utöka personalen. Ni vet väl att stora övertidsuttag är tecken på att fler anställda behövs.

Vad som är än värre är att regeringen nu planerar att låta företag utan kollektivavtal slippa det s.k. övertidstaket på 200 timmar. Vad kommer hända då i förlängningen? Jo, självklart kommer kollektivanslutna arbetsköpare också vilja ingå i detta. Alliansen förnekar att man skulle stå på arbetsköparnas (arbetsgivarnas) sida. Struntprat! Rösta ut dem i valet!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Alejandro Caviedes

    Helt rätt Conny! Enligt TCO så går kring 20 000 heltidstjänster förlorade enbart inom tjänstesektorn pga det höga övertidsuttaget. Kan du tänka dig hur många jobb som går förlorade inom industrin där övertidsuttaget är mkt större?

  2. Mr Cool

    Conny, du talar om övertid men hur tycker du man skall hantera ”undertid” då de anställda smiter från jobbet för att göra privata ärenden eller helt enkelt är overksamma då dom skall arbeta???

    Nå hur går det i Venezuela med skithusfabriken och annat.

  3. Johan Karlsson

    Där har du en av nackdelarna med LAS. Istället för att våga anställa tar företaget hellre den extra kostnaden som övertidsarbetet för med sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.