Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Förestående lönedumpning?

Var ärliga nu alliansen! Är det så att ni planerar att följa EUs direktiv om lön efter "ekonomisk bärkraft" och därmed påföljande lönedumpning? Vill höra kommentarer från alliansanhängare.

Vad jag tycker vet alla: ett företag som inte kan betala ut schyssta löner ska gå i konkurs så att arbetarna kan få jobb i andra företag.

Men vad högern nu jobbar för är att även olönsamma företag ska finnas kvar och lönerna därmed kunna dumpas! (Detta är självklart, då olönsamma företag inte kan betala ut schyssta löner). På detta sätt får man alltså ner lönerna över hela arbetsmarknaden.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny förstår inte att ett företags lönsamhet kan hänga ihop med just höga lönekostnader i personalintensiv produktion. Produktionskostnaderna bakas ju in i priset på produkten och blir den då för dyr i förhållande till vad andra kan leverera så går den inte att sälja och företaget går sannolikt i konkurs. Jag har aldrig upplevt att lönerna varit något problem om försäljningen går bra. Jag jobbade en gång för ett företag som betalade generösa löner med devisen ”ingen skall sluta här för att lönen är för låg”. Företaget existerar inte längre…..inte jobben heller. Men Conny förstår inte sådant

  2. Mr Cool

    Conny, en sak till…för om vi hypotetiskt skulle sänka ALLA löner med 50% så skulle övriga kostnader också följa efter. Ingen skulle ta ut en hyra som ingen kan betala eller prissätta en vara som ingen vill köpa. Bussbilljetter, restaurangbesök skulle drastiskt gå ned i pris etc. etc. Våra produkter som skall exporteras skulle lättare gå att sälja osv. Det är p.g.a. denna mekanism Conny som vi har olika priser på varor och tjänster i andra länder kontra Sverige. För höga löneökningar gör att välfärden urholkas och facket är en instution som sågar av grenen som vi sitter på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.