Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Ett uppväxande släkte..

av egoister, skrev någon i en kommentarstråd på Aftonbladet. Så välformulerat och otäckt när man tänker på att de som växer upp nu fostras av samhället att bli egoister (mitt underförstådda antagande är att högern tyvärr kommer att sitta kvar på sikt). De som styr samhället om femton-tjugo år, de kommer aldrig att ha sett annat än högerns samhällsvision (även om det säkert kommer att finnas de som ändå tror på att ett annat samhälle är möjligt och önskvärt). Denna s.k. vision som innebär flera förändringar jämfört med det välfärdssamhälle som min generation trots allt haft, till år 2006, då denna ärkekapitalistiska egoistregering tillträdde.

I agendan ingår en majoritets utgångspunkt i att människor som inte arbetar är lata, och därför bör svälta ihjäl. Egoism är i framtiden, inte bara accepterat, utan uppmuntrat och sanktionerat av samhället, fullt ut. Välfärd är förstås avskaffat, likaså skatter. Var människa för sig själv och den som inte är stark nog..tough luck liksom. 

En polisstat som skyddar kapitalet, i sin tur frivilligt isolerad från verkligheten i s.k. gated communities, en rik minoritet, där ingen vet hur fattigt människorna utanför har det.

Alliansanhängare som läser detta får väl gåshud av lycka nu. Vi andra ryser av andra orsaker.