Valborg i Finland

Kenth RönnqvistHej på er!
Ja då hade man en trevlig ringsignal som spela för en kl 03.45 i torsdagsmorse… Dusch, snabbfika för att hämta släpet i Innertavle och samling hos Christer i Täfteå kl 05.00.
Kom i väg rätt så snart efter alla stuvat in madrasser, kuddar, fika ja allt möjligt för att ha 82 mil framför oss. Målet var Vörå som ligger 3 mil norr om Vasa i vårt kära grannland i öster. Färden gick strålande med lunch i Haparanda, om nu lunch är kl halv tio på förmiddan men så var det för oss hursomhelst.
Strax efter 16 finsk tid så kom vi till Vörå och Norrvalla Hälsocenter som dansgalan skulle vara på. Fint litet samhälle på österbottniska landsbygden.
Trodde vi skulle vara på samma scen som våra finska kollegor i Roxie men dom hade byggt upp en egen scen så vi fick hela stora scenen för oss själva och med det så blev uppriggning o soundcheck en rätt så snabb historia.
Var väl lite pirrigt då vi hade ljud som studsa fram och tillbaka eftersom det var en gympahall vi skulle spela i. Men när folk börjar komma brukar sådant ordna upp sig och så även nu.

Sedan hade vi gemensam middag med just nämnda Roxie men även ett gäng som heter Kicks som underhöll i restaurangen bredvid våran danshall.
Alltid trevligt att byta några ord med kollegor för när väl dansen börjar så träffas man ju ingenting eftersom det är nonstop dans.

Kl åtta drog så Roxie igång och vi skulle starta upp kl nio så det var lite tid att få göra sig i ordning och lite kaffe innan vi knackade igång.
Var en mycket trevlig kväll med 700 personer som dansade och hade kul!
Blir även en bra blandning för finska dansbanden drar ju iväg lite tango och hompa och sådana låtar som inte direkt ligger på våran repertoar. Kul! =)

Efter giget så var packade vi ihop allt men lät grejerna stå kvar för inpackning i släpet till efter frukost på fredagmorgon.
Rätt så skönt att dela upp jobbet så för efter frukosten så går det fort att packa ihop och vi drog iväg strax före halv tio på fredagmorgon.
När i kom till Haparanda så hade vi lunch och inköp på IKEA. Matte handlade lite garderober..
Tankning och så var det sträckkörning till Täfteå där vi var runt halv åtta!

Jag kommer att lägga ut bilder under helgen från våran tripp till Finland. Ska bara samla in allt material från olika kameror bara så man har lite att välja på.
Den sidan är www.janders.se så håll utkik!

Nu blir det lite vila ett tag från själva spelandet, nästa jobb är i Rundvik den 15:e maj men som ni vet vid det här laget så händer alltid saker i kulisserna =).

Tills vi hörs igen så ha det gott!

Mvh Peder, Janders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.