Härliga mysiga Rosella!

Hej på er!

Då är vi hemma efter en ny härlig helg på Ålands hav! Andra gången vi fick stora nöjet att komma och spela på Viking Lines Rosella som trafikerar Kapellskär-Mariehamn på Åland.

Halv nio på torsdagmorgon så stack jag o Alf från Innertavle och efter att plockat upp Matte i Nordmaling så styrde vi färden mor Kapellskär! Vi skulle få en extranatt på båten om vi lyckades vare där nere innan kl 18.00. Resan gick kanon med en snabb lunch i Sundsvall på IKEA ..dock inga köttbullar blev det utan kyckling som smakade bara fint! Inga värmeljus hann vi med heller..jaja.
Strax före kl 18.00 så rullade vi in på Rosella och som vanligt stod den ytterst trevliga och duktiga kryssningsvärden Patrik Häggblom och väntade på oss. Vi fick ställa oss sist och efter att alla kört i land på Åland så skulle vi få börja lasta och bära upp allt.


Men några timmars vila med bla. lite frågesport ombord och naturligtvis Guds gåva till musiker…Mässen på Rosella! Inte så bra dock för midjemåttet.. =)
Efter avlastning och riggning så var det hytten som gällde och sova skönt några timmar.

Någon som fundera på vart Christer är? Jo han kom med flyget, buss och taxi till Kapellskär runt tio på fredagmorgon och då kunde vi avsluta soundcheck innan det var dags att börja spela kl 12.30. Sedan har man ca 5*45 min under turerna fram och tillbaka. Fredagen var rätt så lugn med dansande par men det är ändå trevligt att spela för folk som lyssnar och sjunger med när dom sitter med sin dator osv.

Lördagen brukar vara mer fart på och så även nu. Vi hade ganska mycket folk som dansade under turerna och dom såg ut att må o trivas! Även våra vänner Ronny och Gunweig från Stockholm var där! Var verkligen skoj att ses igen! =)
Även en kille som heter Tony som vi haft kontakt med via mail var där. Tony har en hemsida om dansband o dansmusik som heter www.dansentren.info. Var kul att få träffa han med!

Ett trevligt studiebesök uppe i kommandobryggan hann vi ochså med innan sista passet på lördag. Vi fick lite guidning av styrman Henrik! Kul och se hur det fungerar.

Även en våldsam fem-setare i pingis blev det. Rätt så skönt att få röra på sig och många goda skratt blev det! =) Vilka som vann dubbeln…? Jag o Matte är nu regerande JanderspåÅlandshavetsmästare! Som första pris fick vi senare styra skeppet en stund som ni ser på bilderna. Dagens sanning! Ehh..

När vi skulle backa ombord ekipaget vårat efter avslutat spelande på lördag så upptäckte vi att det var punktering på släpet! Verkar vara en följetong.. Att spela på båtar i Stockholm och hemfärd till Umeå då har man punka!! Hände ju även i augusti ifjol när vi skulle fara från Birka Paradise!


Men det gick snabbt att byta, men vi gjorde det på söndag för efter lastning på lördagkväll så hade vi lite trevligt i Mariehamn, skoj att få göra det ibland oxå! =)
Men efter det så gick hemfärden som en dans och runt midnatt kunde man sluta sina blå..
 

Men.. Redan nu är det klart att vi åker ner till Rosella i slutet av september! Ser vi fram emot! Fantastiskt trevlig personal med kryssningsvärden Patrik i spetsen gör så att man som musiker trivs gott!! =) Åsså mässen… Vad jag tjatar om den!

Nu blir det lugnt med spelningar pga semester osv. Vi laddar för 16 april då det är Äpplet som gäller igen! Och dagen efter upp till Lycksele och spela på dansgala med giganterna Lasse Stefanz. Platsen är Hotell Lappland.

Ha det gott tills vi hörs o ses igen! Nedanför lite bilder från helgen som gått!

Mvh Peder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.